Kerstactie levert ruim 1300 euro op

20 december 2011
Kerstactie levert ruim 1300 euro op

PAPENDRECHT - Het resultaat van twee dagen radio maken heeft opnieuw één ding bewezen. Succes heeft minder te maken met geld of middelen, maar alles met mensen. Ruim 30 RTVPapendrecht vrijwilligers hebben in die twee dagen een ongekende prestatie geleverd.
 
Kerstradio105 is een daverend succes geworden. In de voormalige slagerij van Erik Vis, naast Benny Snackbar en tegenover restaurant Il Mercato, lag de tijdelijk studio precies in de loop tussen winkelcentrum de Meent en de Kerstmarkt. In het voorbijlopen konden bezoekers het radioprogramma horen. Maar ook de TV zender die sinds vorige week het kabelkrantprogramma uitzendt op kanaal 67- was te zien op twee grote schermen van DC Concepts.
 
Menig voorbijganger kwam nieuwsgierig de studio binnen en keek vol bewondering naar de professionele inrichting. Direct voor de studio konden mensen hun kerstgroet in de microfoon inspreken en kwamen daarmee live op de radio. Verslaggevers van PapendrechtFM zwierven over de Markt en de Meent en hielden willekeurig mensen staande voor een live indruk. Interviews met de burgemeester en optredende artiesten zoals het Blombergse koor vulden het muzikale gedeelte van het twee dagen durende programma aan.
 
De Voedselbank was het thema van de tweedaagse uitzending. Elk uur was de microfoon even voor Bert de Ruiter voor het ‘Voedselbank momentje’.
 
Voorzitter Chris Wijmans: "RTVPapendrecht is blij aan het eindresultaat van acties te hebben bijgedragen. Het inzamelen werd gedaan door scholieren van de Beatrixschool, OBS de Kameleon en de Viermaster. Ook hadden ze zelf in hun kersthuisje de nodige spullen verkocht. Burgemeester Cees de Bruin kon aan het einde van de Kerstmarkt een indrukwekkend bedrag van ruim 1300 euro bekend maken. Twee dagen van zweet, tranen alleen van blijdschap en slechts incidenteel bloed hebben geresulteerd in een fantastische prestatie. Het zal moeilijk zijn dit te verbeteren. En toch is dat de wens van de RTVPapendrecht vrijwilligers. Kerstmarkt 2012 wordt een even groot succes als 2011!"
 
Foto: Chris Wijmans

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.