De Geul wint Monsterestafette

19 december 2011

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse zwembad de Hooght de jaarlijkse Monsterestafette gezwommen. Bij deze estafette komen teams van rond de 15 zwemmers aan de start en er wordt één hele grote estafette gezwommen bestaande uit diverse nummers. Zo wordt er begonnen met de loodzware 400 wissel voor heren, gevolgd door de minstens zo zware 200 vlinder voor dames. Aan het einde van de estafette, de zwemmers hebben dan al bijna 1 uur gezwommen, staan er nog wat sprintafstanden op het programma. De ploeg met de snelste totaaltijd wint uiteindelijk deze estafette.

De Geul deed zelf mee met twee teams en verder kwamen teams van Numansdorp, ZOB’66, SCOM en de Zeehond aan de start. De vorige 8 edities van de Monsterestafette waren gewonnen door het team van ZOB’66 dus de zwemmers van de Geul waren erop gebrand om deze negende editie op hun naam te zetten.

Voor Geul team 1 was het Jasper de Win die de 400 wissel voor zijn rekening nam. Hij slaagde erin om 5 seconden van zijn tijd af te halen en zette met 4.55 zijn team op een baan voorsprong. Deze voorsprong werd door team 1 niet meer uit handen gegeven, hij werd zelfs verder uitgebreid en na net iets meer dan een uur zwemmen tikte Jasper als slotzwemmer als eerste aan.

Bij het tweede team van de Geul was juniorenzwemmer Bas van Middelkoop degene die de 400 wissel zou zwemmen. Het was voor hem de eerste keer dat hij deze afstand zwom en hij bracht het er prima vanaf in een tijd van net boven de 6 minuten. Ook hij mocht als slotzwemmer de laatste afstand zwemmen en tikte, luid aangemoedigd door alle Geul zwemmers, voor het tweede team als zesde aan.

In het clubhuis van de Geul werd de enorme wisselbeker uitgereikt aan team 1 van de Geul dat na 8 jaar de hegemonie van ZOB’66 wist te doorbreken.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.