Sociale Dienst Drechtsteden reorganiseert

15 december 2011
Sociale Dienst Drechtsteden reorganiseert

DRECHTSTEDEN - De Sociale Dienst Drechtsteden gaat met minder medewerkers werken. De reductie van het aantal medewerkers is een gevolg van de plannen waarmee de Sociale Dienst haar visie wil realiseren en haar dienstverlening wil verbeteren. Naast een vermindering van het aantal medewerkers levert dit een forse bezuiniging van €3,6 miljoen per jaar op. Dat laatste is noodzakelijk omdat ook de Sociale Dienst niet ontkomt aan bezuinigen.

Bij de Sociale Dienst werken 350 medewerkers. Door de reorganisatie kunnen 42 fte’s worden bespaard. Een deel daarvan (24 fte’s) wordt gerealiseerd door de inhuur van externe medewerkers per 1-1-2012 te beëindigen. De Ondernemingsraad van de Sociale Dienst heeft een positief advies uitgebracht over de reorganisatie. Met de Ondernemingsraad zijn afspraken gemaakt over herplaatsing en begeleiding van de medewerkers die als gevolg van de reorganisatie bovenformatief zijn geworden. Op hen is het Regionaal Sociaal Plan van toepassing.

Partner in Zelfstandigheid.
Een jaar geleden is de Sociale Dienst gestart met het programma Partner in Zelfstandigheid dat is geïnspireerd op de visie van de Sociale Dienst en tot doel heeft om de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers goedkoper, beter en sneller te maken. Het vereenvoudigen en digitaliseren van processen en aanvragen speelt hierbij een belangrijke rol. Klanten worden meer in groepen begeleid in plaats van individueel. De dienstverlening aan werkzoekenden is zodanig georganiseerd dat zij zo snel mogelijk (weer) aan het werk gaan en zelfstandig zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.