PKC geeft Dos'46 een oorwassing

12 december 2011
PKC geeft Dos'46 een oorwassing

PAPENDRECHT - De wedstrijden tussen PKC en DOS’46 zijn voor de beide supportersgroepen altijd feestjes om naar uit te kijken, altijd gezellig, altijd sportief en sfeervol. Velen waren dan ook naar de PKC-hal gekomen voor de vooraf op papier spannende wedstrijd, gezien de resultaten van de Nijeveners de afgelopen drie wedstrijden. Veel gezang en getrommel bij het oplopen vanuit beide kampen, men ging er allemaal maar eens goed voor zitten, het zou een mooi gevecht kunnen worden.

PKC opende furieus in een zeer hoog tempo, terwijl verdedigend de druk vanaf het begin signaal op volle kracht werd ingesteld. Voordat DOS’46 het wist, stond er na tien minuten al 5-1 op het scorebord. Even leken de Nijeveners terug in de wedstrijd te kunnen komen toen het bij 6-4 weer aansluiting leek te krijgen, maar het bleek maar van korte duur te zijn. PKC schakelde nog een tandje bij; de bal werd in zeer hoog tempo rond gespeeld en de trefzekerheid was groot. Richard Kunst leefde zich, na wat minder effectief schotpercentage in voorgaande wedstrijden, helemaal uit met fantastische afstandschoten, terwijl ook Tom Kalkman in het andere vak loepzuiver bleek. Ook verdedigend klopte het allemaal, zodat DOS’46 nauwelijks zonder druk kon schieten; alles aan Nijeveense zijde liep daardoor mis. Door plaatsfouten en verdedigende intercepties was DOS’46 de bal steeds snel kwijt om hem pas na een treffer van PKC terug te krijgen. De rust kwam bij 16-5.

De honger van PKC was daarmee nog niet gestild. Fanatiek werd er ook in de tweede helft in zeer hoog tempo doorgegaan, waarbij niet alleen het publiek, maar ook de spelers zichtbaar genoten van subliem verlopende aanvallen. DOS’46 werd tien minuten lang aanvallend volledig aan banden gelegd, terwijl PKC maar doordenderde naar 23-5. Pas daarna kreeg DOS’46 wat meer ruimte om ook mee te gaan scoren, mede ook omdat PKC het in deze fase “nog net wat mooier” wilde gaan doen, terwijl de concentratie wel wat wegviel. Bij 30-8, na een fraaie “eenhander” van Suzanne Struik, ging Jan de Jager twee wissels toepassen: beiden scoorden vrijwel direct, tot grote vreugde van de swingende P-side. In de slotminuten mocht het lamgeslagen DOS’46 de stand een wat draaglijker aanzicht geven, hoewel een 35-17 nederlaag nog steeds een forse oorwassing mag worden genoemd.

Het was voor PKC-supporters eindeloos genieten deze middag. De DOS supporters genoten overigens ook bij het wegdrinken van hun verdriet en bij de vele lekkere hapjes die weer verzorgd werden. Het bleef nog lang gezellig onrustig in de PKC kantine.

Foto: Peter Besemer


http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.