Goof Verbree wint Distance Controll VVHP

12 december 2011
Goof Verbree wint Distance Controll VVHP

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft dit afgelopen weekend weer een bekerwedstrijd Distance Controll georganiseerd op het terreintje Hondendome. Een selectie van 18 baasjes met honden namen deel aan de wedstrijd en mochten op deze ochtend laten zien hoe goed de honden de commando’s aangeleerd hadden. Geen enkele hond werd er deze ochtend aangelijnd, alle oefeningen werden los uitgevoerd. Na afloop werd een ieder zonder het resultaat te weten, naar huis gestuurd.

De uitslag zou via de media vermeld worden, zoals Papendrecht.net.

Distance Controll is één van de moeilijkste onderdelen  is van “Sport en Spel”, waarbij het vooral gaat om concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om zuiver het geven van de juiste commando’s op het goede moment. Een ieder kreeg een ruim de tijd om de hond zijn commando’s op te laten volgen.

Er moest een groot  parcours uitgelopen worden over héél het trainingsveld, er werd beoordeeld op: het Links lopen naast de voet; het Rechts lopen naast de voet; het commando Sta; het commando Zit; het commando Af/down; Komen op bevel; het commando Blijf op de daarvoor aangewezen plaats; het vooruit sturen,dit zijn menige meters bij de baas vandaan en vanuit die bepaalde plaats kreeg de hond het commando Voor-uit -Tafel en met daarop volgend het commando Af /Down.

Ook werden er apart nog eens beoordeeld op het appèl en op het gedrag van de hond, want vele keren het commando geven voordat de hond gaat zitten is niet de bedoeling bij dit onderdeel. En springen tegen de baas op tijdens het lopen is bijv. ook niet toegestaan. Al met al het werd een gezonde spannende strijd.

Het vergt vooral veel energie voor de baas om de hond al die tijd onder controle te houden, want er waren veel jonge volwassen honden bij, dat was duidelijk te merken.

De wedstrijd was spannend. Geen van de honden deed dit onderdeel perfect, of er werd niet netjes gevolgd of er werden teveel commando’s herhaald.

Er konden maximaal 300 punten behaald worden.

1ste werd Goof Verbree met z’n Border Collie Lucky  zij behaalden 279 pnt.
2de werd  Andries van Eijl met Kyra, 278 pnt.
3de werd Saskia den Hoed met Dapper, 274 pnt.
4de werd Mariska Terlouw met Binky, 269 pnt.
5de werd IJsbrand Tukker met Beau, 262 pnt.
6de werd Willy Torreman met Malou, 260 pnt.
7de werd Karin Geertsma met Boris, 257 pnt.
8ste werd Rob Klaassen met Roxy, 239 pnt.
9de werd Ingrid Hagemeijer met Dyma, 236 pnt.
10de werd Helma van Maurik met Lizzy, 230 pnt.
11de  werd Petra Klinzing met Bobby, 226 pnt.
12de werd Dave van der Hoorn met Hektor, 207 pnt.
13de werd Connie Prins met Oscar, 190 pnt.
14de werd Monique van der Broeck met Anka, 183 pnt.
15de werd Ineke de Jager met Senna, 175 pnt.
16de werd Coen van Puffelen met Bibi, 172 pnt.
17de werd Diana de Boer met Zorro, 140 pnt.
18 de werd Leni Rijks met Boy behaalden, 115 pnt.

 Voor inlichtingen over de vereniging, zie www.bezichtig.nu/vvhp

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.