Drechtstreek verspeelt koppositie

05 december 2011
Drechtstreek verspeelt koppositie
PAPENDRECHT - In de slechtst gespeelde wedstrijd van het seizoen verspeelde Drechtstreek in Ameide zijn koppositie in de 2e klasse F.  Vanaf de aftrap had Ameide duidelijk het betere van het spel terwijl veel Drechtstreek spelers hun dag niet hadden. In tegenstelling tot Drechtstreek speelde Ameide voluit en straalde uit dat het voor de winst wilde gaan. De ploeg van Jan Kroos had daar duidelijk geen antwoord op en al in de 8ste minuut was het Robbert Bakker die ongehinderd de 1-0 kon inkoppen.  Er waren daarna kansen over en weer en zowel Tim van der Want als Peter van de Merwe waren dicht bij de gelijkmaker maar misten. Ook Ameide faalde voor het doel want ook daar gingen enkele goede kansen verloren. 

Na de rust kwam Ameide nog feller uit de startblokken. Een kwartier lang ontketenden zij een storm voor het Drechtstreek doel waar de defensie – zonder de in de warming-up uitgevallen Leon van Dalen – uiterst benauwde momenten beleefde. Het was Robin Tamming die in de 63ste een te achteloze actie van doelman Timo Epping afstrafte met zijn doelpunt: 2-0. Een kwartier later gaf Drechtstreek verdediger Jorn van Drimmelen een tweede cadeautje weg door verkeerd terug te koppen en daarmee Wilco Rietveld in de gelegenheid te stellen de 3-0 aan te tekenen. Drie minuten later wist Peter van de Merwe met een hard schot nog wel de 3-1 te scoren maar een tweede kans belandde op de lat en Ricardo Heerebrand trof doelman Roland Stout op zijn weg. De winst voor Ameide was dik verdiend.

Doordat WNC in Waardenburg met 4-3 won van Meerkerk, de nummer 3 op de ranglijst, voert WNC nu de ranglijst aan. Zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen DFC de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.