PKC blundert tegen Fortuna

01 december 2011
PKC blundert tegen Fortuna

PAPENDRECHT - PKC tegen Fortuna werd een knotsgekke en zeer spannende wedstrijd die in de eerste helft maar moeizaam op gang kwam, doordat beide ploegen het moesten hebben van vechtlust en inzet, terwijl het aan beide kanten maar niet echt soepel wilde draaien. Het was knokken en daarbij vallen natuurlijk gewonden, waardoor de verzorgers het deze avond maar druk hadden.

Bij 1-1 was er een heel ongelukkige botsing tussen Laurens Leeuwenhoek en Barry Schep, die beiden fel voor de bal gingen. Schep verloor de strijd en moest met een knieblessure afhaken.  De minuten nadien bleef PKC fouten maken, terwijl Fortuna er een schepje bovenop deed en wist uit te lopen naar 1-4. PKC wilde wel, maar het lukte gewoon niet. Veel balverlies, uitdraaiende ballen en onderlinge misverstanden.. even ging het iets beter en ineens stond het toen ook weer 6-6 door 2x Tom Kalkman.Via een strafworp van Laurens kwam PKC daarna zelfs even op voorsprong, maar daarna waren het de Delftenaren weer, die de wedstrijd in handen namen en weer een verschil van twee wisten te creëren: 7-9. Vijf minuten voor de rust was het weer 9-9 en even later 10-10. Dit leek ook de ruststand te worden. Maar waarschijnlijk oefende Fortuna in de slotminuut een slotattack, voor wat later in de wedstrijd de winst zou gaan betekenen: 10-11 kort voor tijd.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld: vooral vechtkorfbal met veel inzet en onderlinge botsingen. Na 6 minuten wist PKC weer langszij te komen bij 13-13 en 14-14. 2x Rutger bracht PKC op voordeel, 16-14 en het verschil werd zelfs drie bij 18-15 en ruim tien minuten voor tijd zelfs vier: 20-16. Even zat het PKC wat mee, liep het iets soepeler, maar daarna kwamen de eerste fouten weer terug. En Fortuna dus ook: 20-19. PKC wist in de laatste minuten de voorsprong vast te houden, door steeds ook weer tegen te scoren en het verschil op twee doelpunten te bepalen. Maar Fortuna gaf niet op, ondanks kramp en ondanks alle pijntjes, terwijl bij PKC het gewoon niet echt soepel wilde lopen. Kort voor tijd wordt het 22-22. Een spannende slotminuut volgde. PKC leek de wedstrijd te kunnen beslissen, maar de aanval faalde. Een fout werd geclaimd maar niet door de scheidsrechter gehonoreerd. Fortuna nam dus over en Mitch Moerman besliste de wedstrijd in de slotminuut koel. 22-23. PKC zal echt aan de scherpte moeten gaan werken, want die ontbrak vanavond vooral. Een op zich kwalitatief zeer matige wedstrijd, maar met zoveel strijdlust, spanning en sensatie, dat het publiek van beide kampen toch volop genoten moet hebben.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.