Papendrechtse ijsclub naar kunstijsbaan Breda

29 november 2011

PAPENDRECHT - De afgelopen winter heeft de Papendrechtse ijsclub (P.IJ.C.)  de ijsbaan, gelegen in het sportpark Oostpolder, niet kunnen openstellen. In december 2010 zag het er even naar uit dat de natuurijsbaan geopend zou kunnen worden. Echter door de hevige sneeuwval ontstond er een dempend effect waardoor de ijsvloer te weinig is aangegroeid en het de vereiste dikte niet heeft kunnen bereiken.

Indien de leden van de vereniging een afgelopen seizoen niet op hun natuurijsbaan hebben kunnen schaatsen biedt de club hen de mogelijkheid geheel gratis elders de scherpe ijzers onder te binden. Om die reden is afgelopen zaterdagmorgen, 26 november jl., een volle bus met enthousiaste schaatsliefhebbers naar de kunstijsbaan in Breda gereden. Daar hebben ze twee uur op de grote 400 meter kunstijsbaan veel plezier gehad. Het was een zeer gemêleerd gezelschap. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s bewogen zich, ieder naar eigen kunnen, voort over het gladde ijs. Velen van hen hadden nog nooit op een 400 meter kunstijsbaan geschaatst of gezien.

Om 13.00 uur was het gezelschap weer terug in Papendrecht. Het evenement ademde de sfeer van een ouderwets schoolreisje. In ieder geval was het een zeer succesvol gebeuren. Deze leden hebben hun lidmaatschapsgeld van €10,-- voor een geheel gezin er in ieder geval al dik uit. Tevens hebben ze voor de komende winter schaatstechnisch een voorsprong genomen op diegenen die nog niet hebben geschaatst dit jaar. En nu maar hopen dat er een mooie ijswinter komt……

 

foto: Schaatsclub P.IJ.C. poseert voor de hal van de kunstijsbaan Breda

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.