Tiende plaats voor de Geul bij Speedo Clubmeet

21 november 2011
Tiende plaats voor de Geul bij Speedo Clubmeet

PAPENDRECHT -Afgelopen zaterdag werd in Dordrecht de Speedo Clubmeet gezwommen. Bij deze wedstrijd komen alleen de jongste zwemmers, de minioren, aan de start. Dit zijn zwemmertjes van 8 tot 11 jaar en voor een aantal was het de eerste keer dat ze een 100 meter moesten zwemmen. Het gaat bij deze wedstrijd niet alleen om de eigen prestatie maar vooral om de prestatie van het hele team: de ploeg met de snelste totaaltijd wint. De minioren van de Geul haalden tussen alle clubs uit de regio een verdienstelijke tiende plaats.

Er vielen ook nog wel wat individuele succesjes te melden.

De middag begon met een 4x50 vrij estafette voor jongens en meisjes. Het Geulteam met Esmée Roodenburg, René Verhagen, Sofia de Graaf en Daan Wesdorp eindigde als achtste.
 
In de categorie meisjes minioren 3 zwom Isa van Swieten een mooi PR op de 50 school en bij de jongens in de categorie minioren 3 en 4 zwommen Yannick Tschan en Brandon Groeneveld allebei 2 PR’s. Erik Verhagen verbeterde zijn tijd op de 50 school en Tino Huurman zwom naar een negende plaats op de 50 vrij.

Bij de meisjes minioren 4 zwommen Alyssia de Boer en Faustine Mussig voor het eerst 100 vrij en ze brachten het er goed vanaf. Julia van Maren zwom PR’s op de 50 school en de 100 wissel.

Jens van Swieten zwom in de categorie jongens minioren 5 een PR op de 100 vrij. Bij de meisjes pakte Sofia de Graaf op de 50 vlinder een achtste plaats in een mooi PR en Esmée Roodenburg tikte als vijfde aan op de 100 wissel.

De jongens in de categorie minioren 6, René Verhagen, Tijmen Snier en Daan Wesdorp, slaagden er alle drie in om op een afstand hun tijd te verbeteren.

De meest succesvolle estafette was de 4x50 wissel bij de meisjes: Alyssia de Boer, Faustine Mussig, Sofia de Graaf en Esmée Roodenburg pakten hier een mooie vijfde plaats. Als laatste werd de 4x50 wissel voor jongens gezwommen. Voor de Geul haalden Nout Merkus, Daan Wesdorp, René Verhagen en Tijmen Snier een zevende plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.