Drechtstreek wint weer

21 november 2011

PAPENDRECHT - Het lijkt een traditie te worden dat Drechtstreek thuis zijn mindere wedstrijden speelt want opnieuw was het spel zaterdag niet oogstrelend. Gewonnen werd er wel maar vooral in de eerste helft liep het stroef bij de thuisclub. Tegenstander GJS had toen het betere van het spel en het wist in de 19e minuut te scoren na een communicatiefout in de Drechtstreek verdediging. Het was Robin Boekhout die de kans benutte die hem werd aangereikt door een misverstand tussen Leon van Dalen en Timo Epping. Kort voor rust was Louis Damen namens GJS zelfs erg dicht bij de 0-2 maar zijn schot ging net naast.

Na de rust was Drechtstreek duidelijk meer bij de les. Er werd beter spel vertoond en dat loonde al na zeven minuten toen Remco Koremans een door Peter van de Merwe doorgekopte bal feilloos in schoot: 1-1. Vanaf dat moment kwam GJS meer onder druk te staan en op enkele counters na kon het niet meer echt gevaarlijk worden. De kansen voor Drechtstreek werden talrijker. Zo kopte Leon van Dalen net over na een hoekschop en zag de sterk spelende Erwin van der Heiden zijn beheerst genomen vrije trap van enkele meters van het  strafschopgebied over getikt worden door de jonge GJS doelman Angelo Perini. De druk op GJS bleef aanhouden en in de 84ste minuut was het Leon van Dalen die een einde maakt aan alle onzekerheid. Op een fraaie assist  van Timo van der Want tikte hij handig de winnende 2-1 in. 
 
Door deze overwinning blijft Drechtstreek koploper in de tweede klasse F, op de voet gevolgd door WNC en Meerkerk. Komend weekend is een inhaalweekend en hoeft Drechtstreek niet te spelen. Op zaterdag 3 december speelt men uit tegen Ameide de voorlaatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.