Schaakteam versterkt koppositie

17 november 2011
Schaakteam versterkt koppositie

PAPENDRECHT -Door een zwaarbevochten overwinning op concurrent Ridderkerk hebben de schakers van Papendrecht/Alblasserdam hun koppositie in de tweede klasse verstevigd.

De zege met 4,5 - 3,5 kwam moeizaam tot stand. Door een remise van Hans van de Beukel en verlies van Gerrit de Jong was de start niet erg veelbelovend. Bert Terlouw en Ron Melger deden met winstpartijen de kansen echter keren. Philip Kraaiveld moest aanvankelijk verdedigen, maar hij won daarna materiaal en hij zag zijn tegenstander ‘door de vlag’ gaan doordat die al zijn bedenktijd verbruikte. Johnny Nap rukte knap op met zijn pionnen en hij kon de felicitaties in ontvangst nemen toen hij een pion kon laten promoveren. Meinte Smink en Jo Pattinama leden daarna een nederlaag, maar dat was niet meer van invloed op de winst.

Met zes punten uit drie matches gaat Papendrecht/Alblasserdam fier op kop. Barendrecht is nu de naaste concurrent, op twee punten achterstand.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.