Erik Klooster wint 10e Rietveld Bouw Cross

14 november 2011
Erik Klooster wint 10e Rietveld Bouw Cross

PAPENDRECHT - AV Passaat atleet Erik Klooster heeft op een mooi uitgezet parcours onder, voor een cross, eigenlijk te mooie weersomstandigheden de eerste plaats behaald. 

Hij wist vanaf het begin zijn belager Michel Doesen (31:45) van Typhoon achter zich te laten. Op het moment dat Michel er aan dacht om terug te komen naar de kop kon Erik nogmaals versnellen. Erik’s tijd van 31 min en 18 sec is voor het 8 kilometer bosachtige parcours een prima prestatie. “Ik kon vanaf het begin een strak tempo lopen. Op de lange onverharde stukken in het oostpolderpark kon ik dit jaar goed mijn tempo vasthouden. De trainingen op de heuvels van Ridderkerk en langs de N3 werpen zijn vruchten af. Ik heb duidelijk aan kracht gewonnen. Ik hoop dan ook tijdens de NK cross over twee weken een goede prestatie te kunnen neerzetten” vertelde Erik na afloop. De rustig gestarte Jan Prins (32:08) van Passaat wist in het totaal klassement als derde te finishen.
 
Bij de vrouwen was de strijd tot het einde spannend. Marieke Prince (Maasdam) wist Frauke van Boekel (Typhoon) achter zich te laten.
 
Ook bij de jeugd heeft Passaat veel podium plaatsen gehaald in de eerste cross competitie wedstrijd. Bij de pupillen mini waren de eerste drie plaatsen allemaal voor Passaat. Het was zelfs zo spannend dat er bijna een finishfoto aan te pas moest komen. Tristan Wijnhoven wist Thomas Vermeulen met 0,3 sec voor te blijven. 
 
Verdere podiumplaatsen per categorie waren er voor: Yuma van Dijkhuizen (3e), Sven de Ruijter (3e), Jeroen Jonker (3e), Duane van Dijkhuizen (1e) , Amber Fritse (1e), Yasmine van der Linden (2e), Eva Mol (3e), Sander van Tuijl(3e), Robert ten Hulzen (1e) en Sam Kraaijeveld (2e).
 
Alle uitslagen en foto’s zijn te vinden op www.avpassaat.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.