Makkelijke overwinning Drechtstreek

14 november 2011
Makkelijke overwinning Drechtstreek

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd tegen GDC uit Eethen won Drechtstreek redelijk eenvoudig met 0-2 door twee doelpunten van Peter van de Merwe. Beide goals kwamen voor de rust tot stand.

Al in de 10de minuut lag de 0-1 achter de overigens goed keepende Yuri Ran. Een mooie voorzet van Remco Koremans werd door Peter van de Merwe handig ingetikt.

Het spel van Drechtstreek liep op rolletjes.Combinaties liepen goed en de linies wisten elkaar uitstekend te vinden. Tegenstander GDC was in deze fase van de wedstrijd eigenlijk geen partij voor de Papendrechters en kwam nauwelijks in de buurt van het Drechtstreek doel, waar de verdediging stond als een huis.

Drechtstreek creëerde enkele zeer goede kansen. Zo schoot Remco Koremans hard in het zijnet en kopte Erwin van der Heiden net over op een fraaie voorzet van Stefan Jonkman.

Het duurde tot de 37ste minuut voordat Peter van de Merwe zijn tweede van de middag in kon schieten, ditmaal op een goede voorzet van Chris Koremans.

De tweede helft gaf eigenlijk het zelfde beeld te zien, al ontstonden er ook enkele aanvallen van GDC. Van Drechtstreek zijde waren er vele kansen op een uitbreiding van de score maar GDC doelman Yuri Ran groeide steeds meer in de wedstrijd en hield goed stand. Talrijke kansen werden door hem gekeerd en verdere doelpunten bleven uit.

Zo eindigde deze leuke voetbalmiddag onder leiding van de uitsteken leidende, pas 23-jarige, scheidsrechter Maurick van Dijk met de zevende overwinning van Drechtstreek dat met 23 wedstrijdpunten de eerste plaats op de ranglijst van de tweede klasse F bezet.  

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen GJS uit Gorinchem.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.