Rivas Zorggroep trots op Planetree-labels voor vijf woonlocaties

14 november 2011

PAPENDRECHT - Voor maar liefst vijf woonzorglocaties heeft Rivas Zorggroep het Internationale Planetree-label ontvangen. Het gaat om Molenhoek en Het Gasthuis in Gorinchem, Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam, Vijverhof in Nieuwpoort en De Wieken in Papendrecht. Hiermee telt Rivas inmiddels zeven locaties met deze internationale erkenning voor mensgerichte zorg waarbij de cliënt centraal staat.

Uitbreiden
Tijdens een internationale conferentie van Planetree in de Amerikaanse stad Nashville werden de Planetree-labels overhandigd. 'We zijn natuurlijk erg trots op dit geweldige resultaat', zegt Joep Koch, coördinator Planetree bij Rivas. 'Als organisatie laten we zien dat we de werkwijze die bij Planetree hoort in ons bloed hebben.’ Rivas is de eerste organisatie dat zoveel labels heeft. ‘En we zijn de eerste organisatie die het Planetree-label heeft weten te behalen voor een groot verpleeghuis, namelijk Het Gasthuis in Gorinchem met ruim 160 bewoners.’
 
Mensgerichte zorg
Het Planetree-label is een internationale erkenning voor de mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat. Kort samengevat streven we naar excellente zorg in een helende omgeving. Dat vindt plaats in een gezonde organisatie waar het plezierig werken is', legt Koch uit. Rivas heeft dit vertaald in tien aandachtsgebieden. 'In de verpleeghuizen wordt bijvoorbeeld samen met de bewoners gekookt. Dit sluit aan bij het component Smakelijk eten.' Andere voorbeelden zijn Lichamelijk steun en troost, Hartelijkheid en respect, Keuzevrijheid en beslisrecht, Contact met de wereld en Aandacht voor kunst en cultuur. 'Dit draagt allemaal bij aan de mensgerichte zorg waar Rivas voor staat.'
 
Juryrapport
Planetree roemde Rivas in het juryrapport, omdat zij het Planetree-concept zich al zo eigen heeft gemaakt. ‘In het rapport is het beoordelingscomité lovend over de wijze waarop Rivas in al haar facetten menswaardige zorg nastreeft’, vertelt Koch. ‘Onze ervaringen in de langdurige zorg kan zelfs als voorbeeld gaan dienen op internationaal niveau.’
 
Toekomst
'Het komende jaar gaan we ons verder inzetten om ook voor de andere woonlocaties van Rivas het Planetree-label te behalen’, zegt Koch. ‘Daar gaan we met elkaar hard aan werken om de zorg voor onze cliënten zo goed mogelijk te houden. Deze internationale erkenning voor excellente zorg is voor iedereen belangrijk.'
Meer informatie over Planetree of Rivas Zorggroep is te vinden op www.rivas.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.