Brandoefening Golden Tulip Papendrecht

11 november 2011

PAPENDRECHT - Diverse korpsen uit de regio Zuid – Holland - Zuid namen donderdagavond 10 november deel aan een grootschalige oefening waarbij er sprake was van een zeer grote brand in het Golden Tulip Hotel in Papendrecht. De korpsen uit  Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam kwamen ter plaatse om de in scene gezette brand te bestrijden. Ook diverse ambulances kwamen ter plaatse om aan de 20 slachtoffers die zich in het pand bevonden hulp te verlenen.

Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping van het pand bevonden zich verschillende slachtoffers die  de hulpdiensten uit het pand moesten bevrijden. Een slachtoffer dat gereanimeerd moest worden werd met behulp van de autoladder uit Papendrecht van het dak getakeld. Op straat kregen diverse slachtoffers eerste hulp verleend door ambulance personeel. Uiteindelijk wist de brandweer alle slachtoffers uit het pand te bevrijden en de brand onder controle te krijgen.

 
 
Foto’s: Pieter van den Berg
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.