Boskalis en SAAM verkennen samenvoeging sleepactiviteiten

10 november 2011
Boskalis en SAAM verkennen samenvoeging sleepactiviteiten

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en Sudamericana Agencias Aereas y Maritimas S.A. (SAAM) verkennen de mogelijkheden en kansen om hun sleepactiviteiten in Noord- en Zuid-Amerika gezamenlijk voort te zetten. De voorgenomen samenwerking vindt plaats tussen de Noord- en Zuid-Amerikaanse havensleep activiteiten van SMIT, een dochter van Boskalis, en die van SAAM, een dochter van Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV). 

Door de combinatie SMIT en SAAM zal een leidende dienstverlener van sleepactiviteiten in Midden en Zuid Amerika ontstaan. Als combinatie worden 45 havens in 9 landen bediend met een vloot van ruim 170 sleepboten. De totale omzet bedraagt ruim USD 270 miljoen en de samenvoeging zal naast operationele synergie voordelen, de gecombineerde marktposities in belangrijke mate versterken. 

De twee partijen zijn voornemens binnen enkele maanden tot een formele overeenkomst te komen en zullen daartoe de gesprekken voortzetten. Een definitieve overeenkomst is voorbehouden aan het vervullen van condities die bij een dergelijke transactie gebruikelijk zijn.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.