De Geul zwemt 2e ronde ZRO-A competitie

07 november 2011

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse zwembad de tweede ronde van de regionale ZRO competitie gezwommen. Na de eerste ronde stond de Geul op de zesde plaats en de zwemmers waren erop gebrand deze positie te houden want dat zou betekenen dat de ploeg de rest van het seizoen in de hoogste klasse zou mogen meedraaien. 

Er werden tijdens de wedstrijd maar liefst 17 individuele medailles veroverd en mooie tijden op de klokken gezet.
De middag begon goed met de 4x50 wissel estafette voor jongens junioren 4. Het Geulteam met Max Muller, Jesse de Win, Thomas Verhoeven en Ben Muller legde zeer overtuigend beslag op de eerste plaats en hun tijd bleek later de allersnelste tijd van de hele regio te zijn.
 
De heren begonnen met de 200 vrij. Giovanni den Ouden zwom hier naar het goud, het zilver was voor Jasper de Win. Op de 100 vlinder pakte Jasper het zilver en Giovanni het brons.
 
In de categorie meisjes senioren greep Carmen Muilwijk op de 200 wissel met een vierde plaats net naast de medailles. Op de 100 rug veroverde juniorenzwemster Sabrina de Graaf het zilver. Bij de jongens was het Tim Muller die het zilver pakte op de 200 wissel, Jesse de Win bleef met en vierde plaats net buiten de medailles. Op de 100 rug haalde Tim een vierde plaats. 
 
Djamari Oetringer scoorde twee keer een vierde plaats bij meisjes jeugd: zowel op de 50 vrij als op de 100 wissel. Bij de jongens was er goud voor Thomas Verhoeven op de 50 vrij en zijn tijd was tevens goed voor een startbewijs op het NJK. Yaro Roodenburg veroverde het brons op deze afstand.  Op de 100 wissel ging het goud naar Jesse de Win en met zijn tijd van 1.06.41 scherpte hij zijn eigen clubrecord onder de 15 jaar op deze afstand aan. Thomas veroverde op deze afstand het zilver.
 
In de categorie meisjes junioren 3 zwom Sabrina de Graaf op de 100 wissel naar het zilver en op de 50 rug pakte ze het goud. Bij de jongens tikte Max Muller als tweede aan op de 100 wissel, Ben Muller werd derde en Bas van Middelkoop vierde. Op de 50 rug was er goud voor Ben en zilver voor Max.
 
Esmée Roodenburg zwom naar het zilver op de 100 vrij bij meisjes junioren 1.
De afsluitende estafette was de 4x50 vrij voor heren. Het Geulteam met Ivan van Omme, Tim Muller, Giovanni den Ouden en Jasper de Win won deze estafette met overmacht in naar wat later bleek de tweede tijd van de hele regio. 
Nadat alle tijden van alle wedstrijden verwerkt waren bleek dat de Geul de zesde plaats had weten vast te houden en dat de resterende wedstrijden in de ZRO-A competitie gezwommen gaan worden.
 
Zondag werd in ’s Gravezande de districtssprintwedstrijd gehouden. Per leeftijdscategorie kwamen de snelste 12 zwemmers van Zuid Holland, gemeten over alle vier de sprintafstanden,  aan de start. Elke zwemmer zwemt tijdens deze wedstrijd 50 vrij, 50 school, 50 rug en 50 vlinder en de snelste 6 in de totaaleindstand zwemmen vervolgens in de finale nog 100 wissel. Voor de Geul hadden Esmée Roodenburg, Sabrina de Graaf, Max Muller, Ben Muller, Bas van Middelkoop, Thomas Verhoeven, Jesse de Win, Tim Muller, Jasper de Win en Ivan van Omme zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd. Na vier afstanden bleken er ook nog zes finaleplaatsen behaald te zijn. Op de 100 wissel werd Max Muller zesde, Tim Muller en Ivan van Omme eindigden als vierde. Voor Thomas Verhoeven, Jesse de Win en Jasper de Win was een bronzen medaille het resultaat van hun inspanningen. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.