Nipte overwinning Drechtstreek

07 november 2011

PAPENDRECHT - Drechtstreek nam zaterdag de koppositie in de tweede klasse F weer over van WNC door het laag geklasseerde Groote Lindt met 2-1 te verslaan. Het was een nipte overwinning die ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd tot stand kwam. Tijdens het eerste kwartier verzuimde Drechtstreek om een reeks goede kansen te benutten waardoor het Groote Lindt kort daarop in de gelegenheid stelde om de openingstreffer te maken. Die kwam van de voet van Michael Slingerland. Enkele minuten later was er zelfs de kans op  0-2 maar de paal belette dat. Het spel van Drechtstreek werd er hierna niet erg verzorgder op en echte doelrijpe kansen waren spaarzaam. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

Na de thee leek Drechtstreek zich weer wat te herpakken en er werd feller gespeeld. De druk op het doel van keeper Raymond Klootwijk werd groter en er ontstonden enkele goede kansen. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied ging net over en ook enkele kort op elkaar volgende hoekschoppen leverden geen doelpunt op. De wedstrijd werd aardiger om te zien, er kwam meer beweging in de linies en in de 65ste minuut kon Christiaan Koremans de gelijkmaker noteren. Beide ploegen bleven alles geven voor een driepunter maar Drechtstreek trok aan het langste eind. Met een bijzonder mooi geplaatst afstandschot in de kruising van Stefan Jonkman werd de 2-1 genoteerd. Tijdens het resterende kwartier kon Groote Lindt zijn tegenstander niet meer verrassen. Bij een 2-1 eindstand floot de matig acterende jonge scheidsrechter Kay Biemans – die in totaal zeven gele kaarten nodig had om de wedstrijd tot een goed einde te brengen - bij die eindstand af. 
 
Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen GDC uit Eethen. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.