Boskalis verwerft groot mijnbouwcontract in Suriname

21 oktober 2011
Boskalis verwerft groot mijnbouwcontract in Suriname

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat het een contract heeft verworven voor het delven van bauxiet in Lelydorp, in de buurt van Paramaribo, Suriname. De contractwaarde bedraagt circa € 125 miljoen en is door Suralco L.L.C. toegekend, een indirecte gemeenschappelijke dochteronderneming van Alcoa Inc. en Alumina Ltd. Het project gaat binnenkort van start en zal begin 2015 worden afgerond. 

 
Dit geïntegreerde mijnbouwproject omvat het verwijderen van de bovengrond, het uitgraven van bauxiet, het transporteren naar en het afleveren van bauxiet aan de Suralco raffinaderij in Paranam, Suriname. Boskalis zal ongeveer 20 miljoen m3 bovengrond verwijderen. Deze bovengrond zal hoofdzakelijk worden verwijderd met een snijkopzuiger, hierna zal de mijngroeve worden droog gepompt en drooggrondverzet materieel worden ingezet omde resterende bovengrond die op het bauxiet ligt, af te graven. Vervolgens zal Boskalis ongeveer 3,8 miljoen ton bauxiet met drooggrondverzet materieel afgraven en transporteren naar de Paranam raffinaderij op circa 12 km afstand van de mijngroeve. 
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project wordt gedreven door de vraag naar grondstoffen en wereldhandel.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.