Inbrekerswerktuigen en teveel alcohol

20 oktober 2011

PAPENDRECHT - De politie heeft de vier inzittenden van een auto aangehouden. Deze auto met Engels kenteken reed op woensdagavond 19 oktober 2011 over de rijksweg A15 bij Papendrecht. Achter het stuur zat een 24-jarige man. Uit de blaastest bleek dat hij een te hoog promillage had door alcoholgebruik.
Verder onderzoek in de auto leverde op dat daarin allerlei zogenaamde inbrekerswerktuigen lagen zoals bijvoorbeeld een koevoet, slijptol en bijl. De agenten namen de inzittenden die alle vier kwamen uit Roemenië mee naar het bureau. De andere drie mannen zijn 20, 25 en 29 jaar.

Als de dagen korter worden, neemt het aantal inbraken toe, leert de ervaring. De politie Zuid-Holland-Zuid investeert de komende maanden dan ook extra op het terugdringen van het aantal inbraken in woningen, bedrijven en auto’s door bijvoorbeeld te controleren.

Om inbrekers aan te kunnen aanhouden en informatie te verzamelen is de politie sterk afhankelijk van meldingen van burgers. Aarzel niet, maar bel bij verdachte situaties altijd 112. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden.

Heeft u belangrijke informatie voor de politie, maar wilt u dit liever anoniem melden? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.