D-Jeugd DES'72 kampioen

18 oktober 2011
D-Jeugd DES'72 kampioen

PAPENDRECHT - De D-jeugd van Handbalvereniging DES'72 is op zaterdag 15 oktober kampioen geworden. Hieronder een verslagje van coach Monique:

"Vandaag kunnen onze jongens Herfst kampioen worden dus de jongens zijn best zenuwachtig en ook de coach is er niet bij (Weekend Londen,  sorry..) dus we zijn benieuwd hoe de mannen er mee omgaan.

Zonder Monique zijn we dus gestart. Roxanne heeft de coaching voor vandaag over genomen. We starten wat onwennig en maken 2x cirkel, jammer. Na een mooie aanval scoort Joey gelukkig toch de 0-1. Aan de andere kant zijn er ook kansen maar Stijn heeft een aantal prima reddingen, Top! Nevin zit eigenlijk nog helemaal niet zo lang op handbal maar doet het al heel erg goed! Hij speelt heel mooi samen met Joey en die scoort dan de 0-2! Er is een goede tegen aanval van DWS met een mooi schot en het staat 1-2. Oei, hoe gaan we hiermee om... Nu wordt het pas echt spannend want DWS maakt 2-2. Het spel wordt nu echt rommelig en we zien niet dat Max steeds vrij staat. De jongens willen zo graag winnen en daarom dus allemaal eigenlijk scoren zodat we maar weer voor komen te staan.... We proberen het wel steeds te vertellen dat ze juist veel meer over moeten spelen maar ja ze zijn ook nog maar 8 en 9 jaar en heel erg gespannen vandaag. Eindelijk is er weer een redelijke aanval en Joey scoort de 2-3. Rust... pfff. Even zorgen dat de mannen weer wat tot rust komen!
 
Na rust gaat Damian keepen en dat doet hij heel goed! Hij heeft echt een paar hele mooie reddingen! De jongens hebben goed geluisterd en Joey wordt prachtig vrij gespeeld door Tycho en maakt de 2-4. Het blijft wel spannend want DWS maakt al weer 3-4. Verdedigen gaat heel goed en er is weer een mooie break out van Tycho, hij stuitert, stuitert en... speelt toch Joey vrij 3-5! Ze worden nu ietsjes rustiger maar zien Thomas en Max nog steeds niet staan terwijl ze goed vrij lopen. Weer een goede aanval en een mooi sprong schot van Wesley, goed gedaan 3-6! Damian staat nog steeds geweldig te keepen! Joey kijkt goed en ziet Tycho goed vrij staan en die maakt 3-7.  Ze gaan er nu in geloven dat het echt gaat lukken... Joey nog een mooi schot met stuitje in het hoekje 3-8. Nog even volhouden jongens, gelukkig staat iedereen echt super te verdedigen Max, Thomas, Nevin, Wesley, Stijn en als ze er eventueel toch langs komen staat Damian echt een wereld partij te keepen! We hebben dit echt met zijn allen heel goed gedaan jongens! Nog een onder schepping en Wesley, Tycho en Joey bewegen heel goed zodat ze steeds vrijlopen en spelen elkaar geweldig aan! Joey vindt het op de cirkel wel leuk want er is heel veel ruimte! Hij krijgt nog een keer heel goed de bal aangespeeld en maakt 3-9! Meteen volgt het eindsignaal en vliegen de kids elkaar en Klaas en Rox in de armen JOEHOEEE!!!! KAMPIOENEN, OLE!! Nog even groeten en dan de felicitaties van de papa's, mama's, ooms, oma's, een heerlijke zak snoep en een mooie medaille! 
 
Ik ben trots op jullie! Gefeliciteerd!
Monique 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.