Koningin Beatrixschool dominant op Schoolhandbaltoernooi

18 oktober 2011
Koningin Beatrixschool dominant op Schoolhandbaltoernooi

PAPENDRECHT - Het is weer herfstvakantie in Papendrecht en was het weer tijd voor het schoolhandbaltoernooi. Er waren dit jaar ook weer veel aanmeldingen, namelijk zo'n 150 kinderen, verdeeld in vele teams, en er waren op deze dag 15 prijzen weg te geven door handbalvereniging DES'72. Door de vele aanmeldingen in verschillende leeftijdscategorieën was de dag in twee delen verdeeld.

’s Ochtends vroeg was het tijd voor de kleinste groep tot en met groep 5. Zes teams verdeeld over twee Poules deden deze ochtend hun uiterste best om de titel van beste schoolhandbalteam in de wacht te slepen. Alle wedstrijden waren erg spannend en het publiek, dat in grote getale op de tribune zat, was enthousiast aan het aanmoedigen.
 
Poule 1 was een spannende strijd tussen De Wielen, ’t Kofschip Zuidkil en de Koningin Beatrixschool. De derde plek in deze poule was uiteindelijk voor De Wielen, met helaas geen enkele gewonnen wedstrijd, maar wel met heel goed en leuk spel. Op de tweede plaats stond ’t Kofschip Zuidkil die alleen van de kampioen van poule 1 hadden verloren: De Koningin Beatrixschool! Zonder verlies de onbetwiste kampioenen van Poule 1.
 
Poule 2 was misschien nog wel spannender omdat daar geen enkel team alle wedstrijden had gewonnen en er veel wedstrijden in gelijk spel waren geëindigd. In Poule 2 is De Wielen als derde geëindigd met 1 gelijk spel. De nummers 1 en 2 moesten worden bepaald op doelsaldo. Na het doelsaldo te hebben berekend is de Prins Constantijn Walmolen tweede geworden, net achter de winnaar, wederom de De Koningin Beatrixschool.
 
In de middag waren er meer teams aanwezig en moesten de oudere kinderen van de Koningin Beatrixschool dus goed hun best gaan doen om de reputatie die hun “kleintjes” hadden opgebouwd staande te houden. Deze middag waren er maar liefst 12 teams verdeeld over drie Poules.
 
De eerste Poule, Poule 3, bestond uit het Jongensteam van de Knotwilg Wilgenhoeck, de Prins Florisschool, De Koningin Beatrixschool en de Anne Frank School. Dit bleek toch uiteindelijk wel de spannendste Poule van de dag te zijn, want op de vierde plaats, met helaas geen een gewonnen wedstrijd was de Anne Frank school geëindigd. Maar de andere drie teams hadden precies evenveel punten aan het einde van de dag, er moest dus naar het doelsaldo worden gekeken! En wat was dat spannend! Uiteindelijk was de Koningin Beatrixschool derde en de jongens van de Knotwilg Wigenhoeck tweede. Dat betekent dat met één doelpunt verschil De Prins Florisschool had gewonnen! Maarja dat was misschien ook wel te verwachten met een oud Desser als fanatieke coach!
 
Poule 4 had aan het einde een duidelijke winnaar en dat was De Koningin Beatrixschool met maar liefst drie gewonnen wedstrijden. Tweede was in deze poule de Prins Constantijn school en derde waren de meisjes van de Knotwilg Wilgenhoeck die uiteindelijk onder luid applaus van het publiek nog een wedstrijd wisten te winnen. Laatste in deze poule was De Wielen, die ook een hele goede oud-desser als coach hadden, helaas heeft dit niet mogen baten, maar ze hebben goed gespeeld en ook nog een doelpuntje meegepakt!
 
De laatste Poule was poule 5, waarin maar liefst twee teams van de Koningin Beatrixschool zaten. ’t Kofschip Zuidkil heeft in deze poule helaas verloren. De derde plek was voor een van de Koning Beatrixschool teams (het jongensteam). De tweede plek was voor De Wielen, die op onderling resultaat net geen eerste waren geworden. Want op de eerste plek was De Koningin Beatrixschool geëindigd met hun gemengde team!
 
Al met al was het een erg geslaagde dag met erg veel teams vanDe Koningin Beatrixschool die het in de resultaten heel goed hebben gedaan.
 
De organisatie hoopt uiteraard dat er volgend jaar weer net zoveel teams van alle andere scholen zullen aanmelden.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.