Ruben Scheurwater wint 10e Wim Hol Memorial

10 oktober 2011
Ruben Scheurwater wint 10e Wim Hol Memorial

PAPENDRECHT -Ruben Scheurwater heeft met een sterke eindsprint de Wim Hol loop uit het Univé grote rivieren circuit gewonnen. Bij de vrouwen was Corelien Kloek de sterkste atlete.

Vlak voor de start regende het flink, maar gelukkig konden de atleten droog op weg voor de tien Engelse mijlen. De eerste 5 km werd er dusdanig rustig gelopen (17 km/uur) dat de zes atleten in de kopgroep zelfs nog lucht genoeg hadden om met elkaar te praten. Net na het station van Sliedrecht in de klim naar het viaduct verhoogde Ruben het tempo. Reinier Burgemeester kon deze versnelling niet aan en moest de kopgroep laten gaan. Vervolgens nam de Passaat atleet en winnaar van afgelopen jaar, Maarten van Zeggeren het kopwerk over om de wedstrijd wat harder te maken. Fouad Fertoute kon na 7 km niet meer volgen en kwam langzaam op achterstand. In Wijngaarden moest vervolgens Nabil Karimi door het steeds verder oplopende tempo lossen. Een kleine felle tempoversnelling van Ruben werd door de Keniaan Mike Baraiyan direct gepareerd. Maarten reageerde niet op deze versnelling. “Wij kennen elkaar al jaren en ik weet dat Ruben zijn tegenstanders graag uittest. Ik weet ook dat Ruben in een supervorm is en dat hij graag met mij verder loopt. Daarom kon ik in mijn eigen tempo aansluiten” zei Maarten na de wedstrijd. Aangezien Mike zeer zuinig uit de wind had gelopen dwongen Ruben en Maarten de Keniaan de kop op. Hij probeerde deze na een enkele kilometers weer aan Maarten terug te geven die hier tactisch terecht niet op inging. Na deze schermutselingen werd het duidelijk dat deze drie atleten met elkaar om de overwinning zouden gaan strijden. Op 500 meter van de finish werd de eindversnelling al ingezet. De zeer sterke Ruben (54:09) kon zelfs de Keniaan voorblijven. De eindsprint was voor Maarten net te lang waardoor hij op 1 seconde achterstand als derde over de eindstreep kwam.

Bij de vrouwen wist Corelien Kloek (1:04:39) de winnares van afgelopen jaar Annemieke Breukink (1:05:44) voor te blijven. Passaat atlete Cora Vlot (1:07:45) eindigde als derde.

Bij de mannen 55 wist, ondanks een blessure, Passaat atleet Jan Prins (1:02:25) zijn vijfde overwinning in het circuit te behalen waardoor hij al zeker is van de eindoverwinning.

Ook de 5EM stond eerder in de middag op het programma. Deze is vanaf kop in een prachtige tijd van 26:43 gewonnen door Passaat atleet Lars Gerritsen. Vooral het kunnen vasthouden van zijn tempo met wind tegen maakte het verschil met zijn tegenstanders. Hij is één van de veelbelovende jonge talenten uit de groep van Addy Ruiter. Rianne Kremers was in 30:04 de snelste vrouw.

 

Voor alle uitslagen en foto’s: www.avpassaat.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.