Drechtstreek nu zelf koploper

10 oktober 2011
Drechtstreek nu zelf koploper

PAPENDRECHT -In een zeer aantrekkelijke en sportieve onderlinge confrontatie is Drechtstreek er in geslaagd de koppositie over te nemen van Meerkerk. In de eerste helft was Drechtstreek weliswaar de betere ploeg die meer kansen creëerde maar ook Meerkerk kwam enkele malen gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Timo van der Want en Remco Koremans misten op het nippertje en een kopbal van Erwin van der Heiden ging ook maar net naast. In de 37ste minuut was het Ferry Hoefakkers die namens Meerkerk hard op de lat schoot achter doelman Timo Epping. Toch bleven in de eerste helft de doelpunten uit.

Toen de tweede helft nog maar net was begonnen was het de mee naar voren gekomen Leon van Dalen die de vrije trap van Remco Koremans achter doelman Klaas-Jan van Zessen schoot. Meerkerk gaf zich bepaald niet gewonnen en knokte voor wat het waard was. Toch moesten de mannen trainer Marcel van Steenis hun meerderen erkennen in de het team van Jan Kroos. Daar bleef de defensie fier overeind staan. Voorin ontstonden zelfs nog enkele kansen op een hogere score maar toen de goed leidende scheidsrechter Derek Alssema af floot werd duidelijk dat Drechtstreek zich in elk geval voor een week koploper mag noemen in de 2e klasse F waar nu zes wedstrijden zijn gespeeld. Met nog twee te gaan komt het einde van de eerste periode in zicht. Voor Drechtstreek resten daarin nog twee wedstrijden, komende week uit tegen Schelluinen en op 29 oktober thuis tegen Altena. Gezien de kwaliteiten van die tegenstanders zal het voor Drechtstreek lastig genoeg worden om net als vorig jaar de eerste periode binnen te halen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.