Drechtstreek wint van koploper Capelle

03 oktober 2011
Drechtstreek wint van koploper Capelle

PAPENDRECHT - In een aantrekkelijke wedstrijd wist Drechtstreek het nog ongeslagen SV Capelle met 0-4 af te troeven.  Al vroeg in de wedstrijd miste Ricardo Heerebrand een wonderschone kans op een snel openingsdoelpunt. De goede scoringskans gaf ook meteen aan dat er tegen de koploper kansen zouden zijn. Toch hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht totdat Heerebrand op slag van rust heel handig de 0-1 in tikte uit een hoekschop.

Na de pauze veranderde het spelbeeld in rap tempo. Drechtstreek zette zijn tegenstander onder druk en dat leidde in de 52ste minuut meteen tot de 0-2. Na een handsbal mocht Christiaan Koremans een paar meter buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen en hij schoot hem kundig in de uiterste hoek achter doelman Erik Kuysten. De defensie van Capelle had zijn handen vol aan de aanvallen van Drechtstreek die elkaar in hoop tempo opvolgden. Krap tien minuten later was het Martijn de Jong die van ruime afstand aanlegde en de 0-3 in schoot. Capelle was niet in staat om ook maar iets terug te doen. Drechtstreek keeper Timo Epping had een erg rustige tweede helft want het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Capelle. Er werd een aantal goede kansen gecreëerd maar tot doelpunten leidden die niet totdat in de laatste minuut van de wedstrijd Tjeerd Verhoeven aan de noodrem trok door de doorgebroken Remco Koremans in het strafschopgebied aan te tikken. Dat leverde Verhoeven een rode kaart en Remco Koremans een strafschop op. Koremans nam de strafschop zelf en bepaalde de eindstand op 0-4. Direct na de aftrap floot de goed leidende, pas 24-jarige scheidsrechter, Joost Thoonen uit Zeeland af.

Door de overwinning bezet Drechtstreek nu de derde plaats op de ranglijst achter Capelle dat nog wel eerste staat en SV Meekerk dat zaterdag in Sportpark Oostpolder aantreedt tegen Drechtstreek.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.