De Geul op dreef bij eerste ronde KNZB competitie

03 oktober 2011
De Geul op dreef bij eerste ronde KNZB competitie

PAPENDRECHT - Nadat de zwemmers van de Geul vorig weekend de eerste wedstrijd in de regionale ZRO competitie hadden gezwommen bleek in de loop van de week dat de zesde plaats in de tussenstand behaald was, een geweldig resultaat. Dit weekend stond de eerste wedstrijd in de landelijke KNZB  Eon-competitie op het programma en de zwemmers waren door het goede resultaat van vorige week extra gemotiveerd naar het zwembad in Gorinchem vertrokken.

Ook deze middag leverde weer een groot aantal PR´s op en het mooie aantal van 28 individuele medailles.

De middag begon met een 4x100 vrij estafette voor de dames waarbij het Geulteam met Pauline Tieleman, Sabrina de Graaf, Sunanda van Heteren en Carmen Muilwijk, een mooie tweede plaats pakte. Bij de 4x50 wissel voor jongens junioren 4 haalde het Geulteam met Max Muller, Jesse de Win, Thomas Verhoeven en Ben Muller overtuigend de eerste plaats binnen.

De jongste zwemmers, minioren 4, zwommen 25 rug en 50 vrij en Tino Huurman veroverde op beide afstanden het zilver.

In de categorie meisjes junioren 1 pakte Chinouk Tschan brons op de 100 school.

Sabrina de Graaf pakte bij meisjes junioren 3 belangrijke punten door zowel de 100 wissel als de 100 vrij te winnen. De jongens in deze categorie maakten er een 1-2-3-tje van: op de 100 wissel was er goud voor Max Muller, zilver voor Ben Muller en brons voor Bas van Middelkoop. Op de 100 vrij ging het goud naar Ben, het zilver naar Max en het brons naar Bas.

Juniorenzwemster Iris van Valen zette een prima prestatie neer door op de 200 school bij meisjes jeugd naar het zilver te zwemmen. Op de 50 vrij greep ze met een vierde plaats net naast de medailles.

In de categorie jongens junioren 4 tikte Jesse de Win als tweede aan op de 50 vrij, de derde plaats was voor Thomas Verhoeven. Op de 200 school zwom Jesse overtuigend naar het goud.

Eline Molle veroverde het goud op de 100 vlinder bij meisjes senioren, het brons ging naar Carmen Muilwijk. Op de 200 vrij zwom Carmen naar een tweede plaats. Bij de jongens pakte Tim Muller op beide afstanden het zilver.

Sunanda van Heteren zwom bij haar eerste wedstrijd voor de Geul op de 100 school bij de dames meteen naar het goud, op de 100 wissel voegde ze hier zilver aan toe. Pauline Tieleman pakte het brons op de 100 school. Bij de heren was het Ivan van Omme die het zilver opeiste op de 100 school, het brons ging naar Jasper de Win. Op de 100 wissel zetten de heren een 1-2-3-tje op de klokken: goud voor Jasper de Win, zilver voor Ivan van Omme en brons voor Giovanni den Ouden.

Tot slot werden nog twee estafettes gezwommen. Op de 4x50 wissel meisjes junioren 3 zwom het team van de Geul met Iris van Valen, Diane Vink, Alexia Huurman en Sabrina de Graaf, naar een tweede plaats. De 4x100 vrij jongens jeugd leverde het Geulteam met Tim Muller, Thomas Verhoeven, Ben Muller en Jesse de Win het goud op met een enorme voorsprong op de nummer twee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.