Certificaten voor fietsende senioren

03 oktober 2011
Certificaten voor fietsende senioren

PAPENDRECHT - Woensdag 28 september 2011 organiseerde gemeente Papendrecht als proef -in samenwerking met de Fietsersbond en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland- een fietsinformatiedag voor ouderen. Tijdens deze dag konden senioren ’s ochtends een gehoor- of ogentest laten doen bij de audicien of opticien, de motorische fietsvaardigheden oefenen bij een beweegdocent of de eigen fiets laten keuren op veiligheid, afstelling en hoogte.

’s Middags volgden de senioren een fietsparcours en werd de fietsvaardigheid getest op diverse onderdelen: achterom kijken, evenwicht bewaren, bochten maken, stoppen en weer opstappen. Wethouder Scheurwater sloot de dag af met het uitreiken van de certificaten en een discussie over de verkeersveiligheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.