De Geul start goed in ZRO competitie

26 september 2011
De Geul start goed in ZRO competitie

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag trad de ploeg van de Geul in het thuisbad aan voor de eerste wedstrijd in de regionale ZRO competitie. Er worden eerst twee wedstrijden gezwommen waarbij alle ploegen uit de regio hetzelfde programma zwemmen. Na deze twee wedstrijden wordt a.h.v. de uitslagen een indeling gemaakt: de 8 ploegen met de snelste totaaltijd komen de resterende wedstrijden uit in de A-competitie, de daaropvolgende 5 ploegen gaan verder in de B-competitie enzovoort.

Het doel is natuurlijk om op een zo hoog mogelijk niveau uit te komen en de zwemmers van de Geul gingen daarom voortvarend van start. Er werden in totaal 18 medailles veroverd en maar liefst 35 persoonlijke records op de klokken gezet. De grootste tijdsverbeteringen kwamen op naam van Chinouk Tschan en Jasper de Win: beiden zwommen ruim 4 seconden van hun beste tijd af, Chinouk op de 100 school en Jasper op de 200 wissel.
 
De middag begon met een 4x50 wissel estafette voor meisjes jeugd waarbij het Geulteam met Djamari Oetringer, Iris van Valen, Sabrina de Graaf en Emese Ramstijn beslag legde op de derde plaats.
 
Bij de jongens junioren 4 zwommen Jesse de Win, Thomas Verhoeven, Bas van Middelkoop en Ben  Muller naar een mooie tweede plaats op de 4x50 vrij. Jesse dook als startzwemmer met 26.03 onder de NJK limiet.  
 
In de categorie meisjes junioren 1 was er een gouden medaille voor Alexia Huurman op de 100 school, Esmée Roodenburg pakte op deze afstand het brons. Op de 50 rug was er zilver voor Chinouk Tschan.
 
René Verhagen en Tijmen Snier, jongens minioren 6, zwommen op zowel de 100 school als de 50 rug een mooi PR.
 
Sabrina de Graaf veroverde twee medailles in de categorie meisjes junioren 3: op de 100 vrij pakte ze brons en op de 100 school zilver. Bij de jongens ging het goud op de 100 vrij naar Ben Muller en zijn tijd van 1.03. 14 was goed voor een NJK limiet. Max Muller tikte op deze afstand als tweede aan. Op de 100 school was er brons voor Bas van Middelkoop.
 
Djamari Oetringer deed goede zaken bij meisjes jeugd: op de 50 vlinder werd ze tweede en op de 100 vrij derde. Sophia van Maren veroverde het brons op de 50 vlinder. Jesse de Win pakte bij jongens junioren 4 het brons op de 100 vrij, Thomas Verhoeven deed hetzelfde op de 50 vlinder.
In de categorie jongens jeugd zwom Tim Muller een snelle 50 vlinder en pakte het goud. Op de 200 vrij tikte hij als tweede aan. 
De heren kwamen aan de start voor 100 rug, waarbij Ivan van Omme het brons opeiste. De 200 wissel was een prooi voor Jasper de Win, zijn tijd van 2.15.71 was goed voor goud en het clubrecord voor de heren op deze afstand. Giovanni den Ouden pakte de bronzen medaille op deze afstand. 
 
De afsluitende 4x50 wissel estafette voor heren zorgde voor het nodige vuurwerk. Het Geulteam met Ivan van Omme, Yuri van Omme, Giovanni den Ouden en Jasper de Win dook een seconde onder de inschrijftijd en werd mooi tweede, slechts 2 tiende achter de nummer één.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.