Bijzonder kunstwerk onthuld in Zorgcentrum De Waalburcht

26 september 2011
Bijzonder kunstwerk onthuld in Zorgcentrum De Waalburcht

PAPENDRECHT - Zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht is een mooi kunstwerk rijker. Vrijdag 23 september werd hier het kunstwerk, met de naam Supanova van Caro Bensca onthuld. Bewoners van deze Rivas-locatie hebben allemaal op hun eigen manier hun bijdrage geleverd aan het kunstwerk.

 
Kunstwerk
‘Je verjaardag bepaalt welk teken uit de dierenriem je krijgt toebedeeld. Zou het niet veel leuker zijn als je zelf een sterrenbeeld zou kunnen uitzoeken?’ Met deze gedachte ontwierp kunstenaar Caro Bensca het kunstwerk voor de hal van De Waalburcht. Zij sprak daarvoor met verschillende bewoners over een gebeurtenis of voorwerp dat belangrijk voor hen is. Deze verhalen gebruikte zij als inspiratie voor het kunstwerk. Daarom is hierin onder andere een ouderwetse typemachine, een vliegtuig en Koningin Beatrix met haar hondje terug te vinden.
 
Onthulling
De bewoners van het zorgcentrum waren bij de onthulling aanwezig. Zij waren onder de indruk van het mooie kunstwerk. ‘Het kunstwerk is een verrijking voor onze locatie’, zegt Anja Bulté teamleider bij Rivas Zorggroep. ‘Het is voor de bewoners ook herkenbaar en dat maakt het extra bijzonder.’ Het maken en exposeren van de kunstwerken draagt bij aan een huiselijke sfeer, wat past binnen het Planetree-concept waarmee Rivas werkt. Hierbij staat onder andere de aandacht voor kunst en cultuur voor cliënten centraal.
 
Informatie
Voor meer informatie over de diensten van Rivas Zorggroep kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief) of kijk op www.rivas.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.