Duurzaamheid tijdens Europese Mobiliteitsweek in Papendrecht

15 september 2011
Duurzaamheid tijdens Europese Mobiliteitsweek in Papendrecht

PAPENDRECHT -Donderdag 22 september openen de wethouders Joke Reuwer-Verheij en Richard Korteland de activiteiten in Papendrecht tijdens de Europese Mobiliteitsweek. Met deze activiteiten besteedt Papendrecht aandacht aan duurzame mobiliteit. 

Op de Markt kunnen automobilisten  hun banden de hele dag laten testen op spanning en verzorgt HVC tussen 09.00 en 17.00 uur een show met elektrische voertuigen.Om 13.30 uur verrichten de wethouders Joke Reuwer-Verheij en Richard Korteland de officiële opening van de ‘elektrische show’. Vervolgens vertrekken de wethouders per elektrisch voertuig naar winkelcentrum Wilgendonk. Daar stellen zij om 14.30 uur lichtmasten met LED-verlichting in werking.

‘Band op spanning’
Op de Markt kunnen automobilisten hun banden de hele dag laten testen op spanning. Stichting De Groene Garage wijst met deze actie, ‘Band op spanning’, op de nadelen van te lage bandenspanning. Dit zorgt namelijk voor hogere uitstoot van CO2, hogere brandstofkosten en een langere remweg. Controleren van de bandenspanning is daarom een activiteit die als duurzaam kan worden aangemerkt. Op een informatiekaart tekenen de testers de gemeten bandenspanning en de minimale adviesbandenspanning aan. 
 
Show elektrische voertuigen
In samenwerking met HVC vindt tussen 12.00 en 17.00 uur een show van elektrische voertuigen plaats op de Markt . 
Elektrisch aangedreven auto’s zijn schoner en stiller dan door conventionele technieken aangedreven auto’s. De show laat de voordelen en mogelijkheden van elektrisch rijden met auto’s, motoren, scooters en fietsen zien. Ook kan het Papendrechtse publiek deze elektrische vervoermiddelen zelf uitproberen (natuurlijk zijn hiervoor de vereiste rijbewijzen verplicht). 
 
Speerpunt
Voor het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Papendrecht is ‘duurzaamheid’ één van de speerpunten van beleid. De wethouders Joke Reuwer-Verheij en Richard Korteland verlenen dan ook graag medewerking aan deze dag. In dit Papendrechts Nieuwsblad leest u ook een interview met beide wethouders over duurzaamheid.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.