Jongerenteams checken jeugdbeleid gemeente Papendrecht

07 september 2011
Jongerenteams checken jeugdbeleid gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT - Op maandag 19 en dinsdag 20 september brengen bijna tweehonderd jongeren een bezoek aan 12 gemeenten in Nederland, waaronder Papendrecht. De gemeenten maken allemaal kans op de Jong Lokaal Bokaal 2011. Deze prijs voor positief jeugdbeleid is een gezamenlijk initiatief van NJR en het ministerie van VWS. Zij willen de gemeente belonen die niet alleen veel doet voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in goed beleid. 

 De Jong Lokaal Bokaal legt gemeenten langs de meetlat op het gebied van onder andere inspraak en beleid, kansen en talenten en voorzieningen voor jongeren. De jongerenteams onderzoeken met een kritische blik hoe jongerenparticipatie en jeugdbeleid in de praktijk vorm krijgen. Op welke manier hebben jongeren inspraak? Besteedt de gemeente aandacht aan talentontwikkeling? Hoe staat het met positief jeugdbeleid?

 De 12 gemeenten zijn voor de Jong Lokaal Bokaal genomineerd door de jongeren uit de gemeente zelf of door gemeentevertegenwoordigers. Na de eerste selectieronde, die bestond uit het beoordelen van beleidsstukken, verslagen en andere bijdragen, is het nu tijd voor het veldwerk. NJR stuurt samen met de Hogeschool van Utrecht teams van pedagogiekstudenten door het hele land op pad. De teams gaan zowel met jongeren als vertegenwoordigers van de gemeenten in gesprek en bezoeken wijkcentra en jongerenprojecten.

 Naast Papendrecht (op 20 september) checken de jongerenteams ook het jeugdbeleid van:

Capelle aan den IJssel, Arnhem, Den Haag, Goes, Doetinchem, ’s-Hertogenbosch, Leiderdorp, Oss, Hellevoetsluis, Súdwest Fryslân en Zaanstad.

Aan de hand van de bevindingen van de teams zal een jury bestaande uit experts en jongeren drie finalisten voor de Jong Lokaal Bokaal kiezen. De Jong Lokaal Bokaal wordt op 21 november uitgereikt.

 

 Kijk ook op www.njr.nl en www.jonglokaalbokaal.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.