Aanhoudingen in onderzoek overval gezin

06 september 2011

PAPENDRECHT - De politie heeft in het onderzoek naar een woningoverval zeven aanhoudingen verricht. De laatste aanhouding gebeurde op dinsdag 6 september 2011. Een verdachte komt uit Capelle aan den IJssel en de overige verdachten uit Rotterdam. Het gaat om zes mannen van 22(3x), 23 (2x) en 25 jaar en een 24-jarige vrouw uit Rotterdam. Er zitten nog vijf verdachten vast.

De overval gebeurde op vrijdagavond 17 juni 2011 rond 22.00 uur bij een gezin met twee jonge kinderen dat woont aan de Wilgenhof in Papendrecht. Drie verdachten belden aan en drongen na het opendoen de woning binnen. Ze gebruikten geweld tegen de ouders en legde onder andere een nekklem aan bij de vader van het gezin die hierdoor geen adem meer kreeg. De buit bestond uit drie fotocamera’s. De drie vluchtten weg richting de Platanenlaan.

Direct begon de recherche een groot onderzoek. Zo riep de politie de hulp in van buurtbewoners onder andere door middel van een flyer. Belangrijk in het onderzoek was veiliggesteld DNA materiaal. De recherche kwam hiermee op het spoor van de eerste verdachte. Via verder recherchewerk kwamen de overige verdachten naar voren. In de verhoren zijn bekentenissen afgelegd over de betrokkenheid van de verdachten bij de overval.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.