Baptisten danken voor 25 jaar Gods trouw

05 september 2011

PAPENDRECHT - Vijfentwintig jaar geleden startten een aantal christenen uit Papendrecht en omgeving de Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht, een christelijke gemeente die na een kwart eeuw verder wil blijven groeien in verbondenheid met Jezus Christus.

De Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht (VBG) werd in januari 1986 opgericht vanuit een evangelisatiepost. De VBG moest een gemeente zijn met een evangelische identiteit, welke zich vooral uitte in betrouwbaar Bijbels onderwijs, evangelisatie, zending en hulpprojecten, en met een kerkvisie volgens de baptisten. In de begintijd werden de samenkomsten gehouden in het gebouw van de voormalige Prins Bernhard Mavo en vanaf 1994 in het gebouw van De Lage Waard, locatie Burgemeester Keijzerweg. Vanuit een visie voor gemeentestichting werden later dochtergemeenten gestart in Nieuw-Lekkerland en Bleskensgraaf. Vanwege de groei van de gemeente naar ruim 400 leden is de VBG momenteel opnieuw op zoek naar nieuwe huisvesting in Papendrecht.

De VBG hanteert als jaarthema voor het seizoen 2011-2012 “Gaandeweg Groeien”. Met dit thema gebaseerd op het bijbelgedeelte uit Efeze 4 vers 11 tot en met 16 wil de VBG benadrukken wat er gebeurt wanneer een gemeente verbonden blijft met Jezus Christus; er ontstaat een ‘verticale’ groei in geloof in God. Dat geeft vervolgens horizontaal ‘groei’ naar elkaar toe om elkaar te helpen en voor elkaar te zorgen. Zo kan de gemeente als geheel groeien, zowel in kwaliteit als kwantiteit.

De VBG verklaart de groei van de gemeente in de afgelopen 25 jaar geheel door de trouw van God. Daarom wil de VBG dit jubileum vieren en God hiervoor danken. Op zondag 18 september zal er na de ochtenddienst die om 10 uur begint in de aula van De Lage Waard, Burg. Keijzerweg 5 in Papendrecht, in een aparte dankstond stilgestaan worden bij dit jubileum. Gemeenteleden zullen met elkaar en met andere betrokkenen terugkijken en God danken voor Zijn trouw.

Tussen de dienst en de dankstond is er, zoals het hoort bij een feest, iets lekkers bij de koffie. Bezoekers zijn van harte welkom om zondag 18 september of andere zondagen de dienst bij te wonen. Voor meer informatie kijkt u op:www.baptistenpapendrecht.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.