Leger des Heils opent nieuwe vestiging van een Bij Bosshardt wijkcentrum in Zwijndrecht

02 september 2011
Leger des Heils opent nieuwe vestiging van een Bij Bosshardt wijkcentrum in Zwijndrecht

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT - Het Leger des Heils signaleert dat ‘zorg hebben voor elkaar’ niet vanzelf tot stand komt in de hedendaagse samenleving. Daarom opent het Leger des Heils op meerdere plaatsen in Nederland buurtsteunpunten onder de naam ‘BIJ Bosshardt’.

 In Papendrecht functioneert het buurtsteunpunt aan de Staringlaan inmiddels zeer succes vol en daarom is besloten een tweede vestiging te openen in Zwijndrecht.

 In samenwerking met Woonkracht10 is een geschikte locatie gevonden in de wijk Kort Ambacht Zuid.

Donderdag 1 september brachten omwonende, leden van het wijkplatform en geïnteresseerde uit de wijk een bezoek aan de locatie Papendrecht. Regiocoördinator Marco Oudshoorn ontving daar samen met gastvrouw Lisane Vader en vrijwilligers Pieter en Nelleke van den Berg de gasten.

 Onder het genot van een hapje en een drankje konden vragen worden gesteld maar ook zorgen worden geuit  omtrent de komst van een Bij Bosshardt buurtsteunpunt. Niet iedereen is op de hoogte wat een buurtsteunpunt inhoud en op wat voor manier er vanuit een steunpunt een bijdrage aan een betere leefbaarheid in de wijk gegeven kan worden.

 Namens Woonkracht10 gaf Crista Uithol, vestigingsdirecteur van kantoor Zwijndrecht een toelichting op de komst van een Bij Bosshardt en benadrukte ook het belang van een steunpunt, de afstand tussen mensen wordt verkleint doordat het heel laag drempelig is en iedereen er welkom is.  Wethouder Herman Nieuwstraten vertelde hoe goed het buurtsteunpunt in Papendrecht functioneert en wat voor leuke activiteiten er spontaan georganiseerd worden voor zowel jong als oud.

 Pieter en Nelleke gaven een toelichting op het vrijwilligerswerk binnen Bosshardt en op het organiseren van activiteiten. Buurtbewoners en kinderen weten ons te vinden en we zijn nooit bang dat als we iets organiseren en geen animo voor is. Als we roepen we gaan zwemmen staan er 30 kinderen in de rij, en als we vertellen op 14 december weer een kerstdiner te organiseren krijgen we zoveel aanmeldingen dat we bijna ruimte te kort komen. Vooral de kinderen uit de wijk hebben een uitvalbasis waar ze naar toe kunnen om samen te spelen. Maar in Papendrecht wordt het centrum voor meer doeleinde gebruikt zo heeft de ANBO er zijn wekelijkse koffie ochtend, wordt er een cursus Nederlands gegeven, verzorgen we informatie ochtenden voor zwanger vrouwen en jonge moeders, en ook is er iedere 2 weken een kookgroep actief die samen koken en eten. Kortom een buurtsteunpunt is zoveel meer dan mensen verwachten.

 De aanwezigen staken hun bewondering niet onder stoelen of banken en vertrokken met een goed gevoel weer richting Zwijndrecht. Zorgen en vragen die er waren hebben we bijna allemaal weg weten te nemen en vrijwel iedereen kijkt positief tegen de komst van het buurtsteunpunt aan, hoewel sommige misschien nog even de kat even uit de boom kijken, maar dat mag en ook die mensen zullen wij na de opening weten te overtuigen aldus Marco Oudshoorn.

 Het pand in Zwijndrecht ondergaat de komende maanden eerst een grote opknapbeurt en zal in de zelfde stijl worden ingericht als het buurtsteunpunt in Papendrecht. De opening staat gepland in januari 2012.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.