Pas op voor wisseltruc

02 september 2011

DRECHTSTEDEN - De politie heeft op donderdag 1 september 2011 verschillende meldingen gehad van iemand die bezig was met een soort wisseltruc. Het lijkt erop dat het om één verdachte gaat. Voor de supermarkt op de Prinsengracht in Arkel sprak deze onbekende man een 77-jarige man uit Heerenveen aan om geld te wisselen. De verdachte gooide een geldstuk in de portemonnee van het slachtoffer. Kort hierop stak de man die de Engelse taal sprak zijn hand in de portemonnee en nam een aantal biljetten mee. De 77-jarige ging achter de verdachte aan die wat geldbiljetten op de grond gooide. Uiteindelijk mist de 77-jarige vijftig euro.

Op de Noordzijde in Noordeloos wilde de verdachte twee euro wisselen en liep het huis van een bewoner in. Deze mist geen spullen. Ook vanuit de supermarkt aan het Raadhuisplein in Meerkerk kwam een melding. Daar had een verdachte man een tijdje de kassa in de gaten gehouden. Deze man liep achter een klant van de winkel aan en probeerde weer een wisseltruc te doen.

De verdachte is rond de 40 jaar en heeft kort zwart haar. Hij droeg donkere kleding en was mogelijk met een kleine zwarte auto waar iemand anders achter het stuur zat.

Getuigen die informatie hebben kunnen helpen met het onderzoek door de politie te bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie waarschuwt mensen voorzichtig te zijn en niet te gemakkelijk in te gaan op verzoeken om geld te wisselen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.