Zet uw favoriete boom op de Groene Kaart

22 augustus 2011

PAPENDRECHT - De "Groene Kaart" is de opvolger van de Bomenverordening 2010. Dit betekent dat de gemeente, maar ook inwoners, straks geen kapvergunning meer nodig hebben om bomen te vellen (kappen, rooien of herplanten). Bomen die op de Groene Kaart komen te staan, mogen niet worden geveld.

Vindt u dat in uw tuin, straat, buurt, park of gemeente een waardevolle boom staat, zorg dan dat hij op de Groene Kaart komt. Alle bomen en groengebieden in openbare ruimte of particuliere tuinen komen in aanmerking.

Inwoners kunnen helpen

Na een eerste oproep in het gemeentenieuws in juni 2011 hebben zich tien bewoners aangemeld om te helpen bij het schouwen en registreren van 'monumentale en waardevolle houtopstanden'.

Meer inwoners zijn van harte welkom. Mensen die zich al hebben aangemeld, bezoeken de komende zes weken, te beginnen op maandag 29 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur, in 15 middagen alle wijken om zoveel mogelijk bomen en groengebieden te bekijken. Ook u bent van harte welkom om mee te gaan op één of meer van de 15 middagen om zo samen met de gemeente de Groene Kaart samen te stellen. Bent u niet in de gelegenheid, maar wilt u wel een boom beschermen?

Meldt u dit dan uiterlijk 1 september door een e-mail te sturen aan de heer P.J.M. Veringmeier (pjm.veringmeier@papendrecht.nl), groenbeheerder van de gemeente Papendrecht, of bel 14078.

De agenda voor de schouwmiddagen kunt u vinden op de website van de gemeente onder het kopje Bouwen, Wonen en Milieu, Groene Kaart en op de leestafel in de hal van het gemeentehuis.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.