Nog steeds kans voor Drechtstreek

03 juni 2011
Nog steeds kans voor Drechtstreek

PAPENDRECHT -De wedstrijd van donderdag om promotie naar de 1e klasse is met 3-1 gewonnen door Sliedrecht dat Drechtstreek met wat slimmer voetbal wist af te troeven. Beide elftallen hielden elkaar aanvankelijk behoorlijk in evenwicht en ook het geringe aantal echte kansen ontliep elkaar niet veel.

Al in de 10e minuut kreeg Sliedrecht een goede kans om de score te openen maar Laurens Rotman greep goed in. Aan Drechtstreek zijde waren er ook enkele kansen maar doelpunten bleven uit. Na een half uur schoot Ricardo Heerebrand een bal van Ton Groffen hard in het zijnet. Ondanks een periode waarin Drechtstreek beter combineerde dan zijn tegenstander nam Sliedrecht het initiatief in handen. Op slag van rust resulteerde dat in een doelpunt van Roy Leeuwestein die een razendsnel genomen vrije trap achter de doelman knalde. Dat doelpunt kwam voor Sliedrecht natuurlijk op een erg goed moment in de wedstrijd.

In het begin van de tweede helft was er een licht veldoverwicht voor Sliedrecht. In de 67e minuut tekende Jordy de Jong de 2-0 aan maar nauwelijks twee minuten later kopte Jorn van Drimmelen al de aansluitende 2-1 in op een vrije trap van Martijn de Jong. Die schoot  zijn vrije schop van net buiten het strafschopgebied buiten het bereik van keeper Patrick Bentem waar Van Drimmelen niet aarzelde. Het leek er op dat beide ploegen met deze stand tevreden moesten zijn maar het was Levy Liesdek die zijn ploeg een kwartier voor het eind op 3-1 wist te zetten. Onomstreden was dit doelpunt niet, omdat er een buitenspelluchtje aan zat, maar het doelpunt telde natuurlijk gewoon. 

Het zal zaterdag lastig worden voor Drechtstreek om de achterstand in te halen, maar gezien het vertoonde spel is men zeker niet kansloos. Mocht het de equipe van Jan Kroos lukken om de achterstand terug te brengen, dan geldt dat er met drie doelpunten verschil gewonnen zal moeten worden om promotie af te dwingen. Bij winst van Drechtstreek en een gelijk aantal doelpunten over twee wedstrijden zullen strafschoppen de uitkomst moeten brengen. De wedstrijd in het Papendrechtse Oostpolderpark begint om 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.