VVHP viert 30 jarig bestaan

20 april 2011
VVHP viert 30 jarig bestaan

PAPENDRECHT -De VVHP (Vereniging van Hondenbezitters Papendrecht) op 1 april 1981 opgericht door hondenliefhebbers uit Papendrecht met als motto het opkomen voor de belangen voor de hond en als doelstelling;

- Het sociaal gedrag tussen honden onderling te bevorderen door het geven van cursussen.

- Kennis overdragen aan groepen mensen die op hun beurt hun eigen hond opleiden.

- Zorgen dat de hond de hond kan zijn in de mensenwereld, alle oefeningen zijn hierop gericht en het overbrengen hiervan.

 Al vanaf het begin worden er hondencursussen georganiseerd vroeger de G.G. cursussen, de laatste 10 jaar worden er alleen de Puppy en de Elementaire Gehoorzaamheidscursussen georganiseerd.

Vanaf 1995 is het sporten met de hond mogelijk d.m.v. Sport en Spel. Men kan op een leuke recreatieve manier sportief bezig zijn met de hond, hierbij wordt de band tussen baas en hond extra verstevigd.
Ook houdt de vereniging sinds 2010 een 10 weken durende cursus Cirkeltraining.

Daar de vereniging niet echt vaste leden heeft en nog steeds klein wil blijven, is het bestuur dan ook zeer trots te laten weten dat de vereniging op eigen kracht draait en nog nooit subsidie te hebben aangevraagd.

Het belangrijkste is, om uit te kunnen komen met het geld dat er binnen komt en attributen  kunnen vervangen daar waar het nodig is. Vele hondensporters schrijven zich in Dec. in om door te kunnen blijven trainen in het nieuwe jaar dus deze zijn al  een tijd bij de vereniging. Arja Smit, één van de trainsters laat weten dat iedereen die bij de VVHP sport, de vereniging een warm hart toe draagt en andersom. De kleine groep is een eenheid en komt er een nieuw lid bij, dan wordt deze gewoon door ieder in de groep opgenomen. De vereniging is erg saamhorig en ieder heeft er vooral veel plezier in. Dat maakt het zo leuk om leuke dingen te organiseren. Ieder van het bestuur is dan ook al vele jaren verbonden aan de vereniging.

Het bestuur vindt het dan ook belangrijk  het 30-jarig bestaan ’s ochtend eerst uitbundig te vieren met de hondensporters van de vereniging, op het eigen terreintje “Hondendome”, wat gevestigd is aan de Burgemeester Keyzerweg  te Papendrecht.

Op zaterdag 14 mei wil de V.V.H.P.  dit vieren  d.m.v. een spellendag te houden voor alle hondenbezitters van Papendrecht en omstreken. Dit is van 13.00 tot 15.00 uur. Terwijl de baasjes de spellen uitoefenen met hun hond kunnen de kinderen zich ook vermaken, de vereniging zorgt namelijk deze dag voor een springkussen en er zal ook het één en ander uitgedeeld worden. Tevens zal er een leuke loterij gehouden worden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de vereniging voor onderhoud van de attributen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.