Eervol verlies voor schakers

17 februari 2011
Eervol verlies voor schakers

PAPENDRECHT -Bijna hadden de schakers van Papendrecht/Alblasserdam bij koploper Dordrecht voor een sensatie gezorgd, maar aan het eind van een lange schaakavond moesten de Alblasserwaarders toch met lege handen huiswaarts.

De nederlaag met 4,5 tegen 3,5 voelde voor het nog puntloze Papendrecht/Alblasserdam bijna als een overwinning. Philip Kraaiveld zette met een knappe zege de toon. Daarnaast werd op vijf van de acht borden een remise behaald, door Bert Terlouw, Meinte Smink, Kees Brinkman, Jo Pattinama en Marius de Wit. Laatstgenoemde leek in zijn partij op winst af te stevenen, maar in het eindspel deed hij niet de  sterkste zetten, zodat ook hier het punt werd gedeeld. Hans van de Beukel en invaller Johnny Nap moesten zich na taaie tegenstand gewonnen geven, zodat de Dordtenaren tot hun eigen opluchting nog steeds zonder puntverlies bleven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.