Heroverwegingen: bijdragen uit samenleving zijn welkom

28 januari 2011
Heroverwegingen: bijdragen uit samenleving zijn welkom

PAPENDRECHT - Papendrecht staat voor keuzes die bepalend zijn voor de toekomst van de gemeente. Om de mogelijkheden zorgvuldig af te wegen, wil het college in gesprek met de samenleving. De belangrijkste agendapunten zijn de beleidsmatige keuzes en heroverwegingsvoorstellen die de begroting de komende jaren sluitend maken.

Perspectief
Het college kiest voor nieuw beleid met perspectief. Zodat Papendrecht ook na 2014 krachtig en gezond is met goede voorzieningen, een comfortabel leefklimaat en een kleinere lokale overheid die beter werkt voor haar burgers en bedrijven. De lasten voor burgers worden niet verhoogd, zo gaat de ozb niet omhoog. In de huidige economische en financiële omstandigheden vraagt dit perspectief om duidelijke, soms scherpe of zelfs pijnlijke keuzes.

Stevig fundament
Doen we nog wel de goede dingen? Is de gemeente wel aan zet of kunnen andere partijen bepaalde taken beter en wellicht goedkoper uitvoeren? Deze en andere vragen worden bij de heroverweging gesteld en besproken met de raad en betrokkenen. We zoeken naar oplossingen die passen bij de omstandigheden waarmee we te maken hebben. Daarnaast krijgt u als inwoner/instelling alle ruimte voor het aandragen van alternatieven, uitvoeringsmogelijkheden en aanvullende suggesties. Zo geven we het proces een stevig fundament.

Prioriteiten stellen
In november 2010 werd in de gemeenteraadsvergadering een solide begroting voor 2011 gepresenteerd. Wel krijgt de gemeente te maken met tekorten die oplopen tot € 4,7 miljoen in 2015. Voor 2012 en latere jaren is een lijst van voorstellen opgesteld voor mogelijke bezuinigingen. Deze lijst wordt momenteel verder uitgewerkt. Over de bezuinigingen op subsidies zijn al uitgebreide gesprekken gevoerd met de gesubsidieerde instellingen. De gemeenteraad bespreekt de voorstellen tijdens een aantal werksessies. Ideeën van inwoner s kunnen een welkome aanvulling zijn op de heroverwegingsvoorstellen. Wethouder financiën Richard Korteland: ‘Wij zijn grondig door de begroting gegaan en hebben alles overwogen. Dat wil zeker niet zeggen dat geen onderwerpen ten onrechte zijn blijven liggen. Het college staat open voor goede ideeën om zaken anders en goedkoper aan te pakken. Geef uw ideeën door, liefst zo concreet mogelijk!’

Reacties en meer informatie
Inwoners van Papendrecht kunnen tot dinsdag 1 maart 2011 ideeën en voorstellen voor de heroverwegingen indienen. De voorstellen van het college zijn te vinden op de website van de gemeente: www.papendrecht.nl  onder Actueel. Op de site vindt  een link waarmee u uw ideeën en suggesties kunt sturen.

De reacties worden meegenomen bij de uitwerking van de heroverwegingskeuzes. De keuzes worden vervolgens opgenomen in de voorjaarsnota 2011 die op donderdag 9 juni 2011 in de gemeenteraad wordt behandeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.