Groot aantal hulpverleners behandeld na ramp Moerdijk

11 januari 2011

PAPENDRECHT - Enkele tientallen hulpverleners hebben zich moeten laten behandelen in het ziekenhuis na de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk. Zo meldt het AD in een artikel dat Cokkie Torenspits uit Purmerend ruim twee uur aan de zuurstof heeft gemoeten, omdat bleek dat hij een verhoogde CO2-waarde in zijn bloed had en daardoor benauwd was. Ook heeft Cokkie jeukende handen en is draaierig.

Dit terwijl onderzoekers ter plaatse beweerden aan de hand van metingen beweerden dat er niets aan de hand was. Kennelijk zijn dan óf de metingen niet goed verricht of met een te flinke korrel zout genomen.

Volgens Cokkie had men een veel groter gebied moeten afsluiten.

Verder is het vreemd dat dergelijke mensen geen ademmaskers droegen. Een bedrijf dat ademmaskers verkoopt, vermeldt: “Adembescherming is verplicht als er kans bestaat op het inademen van schadelijke stoffen ...”

Kennelijk gelden dit soort regels alleen in een bedrijfssituatie, maar niet als er sprake is van een chemische fabriek die in vlammen opgaat?

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.