Drechtwerk sluit kwekerij in 2011

24 november 2010

PAPENDRECHT - Drechtwerk sluit eind 2011 de kwekerij in ’s Gravendeel. Dit besluit is onderdeel van de plannen om Drechtwerk weer financieel gezond te maken. Los van het feit dat lasten en baten van Drechtwerk al lange tijd niet in evenwicht zijn, leiden de begrotingsplannen van het kabinet tot een extra structureel tekort van 3 miljoen euro’s. Het totale jaarlijkse tekort van Drechtwerk bedraagt daarmee meer dan 6 miljoen euro’s: zonder nadere maatregelen. Het sluiten van de kwekerij levert structureel € 700.000,- op jaarbasis op.

In de kassen werken zo’n 200 medewerkers met een sociale werkvoorzieningsindicatie. De kwaliteit van het werk is over het algemeen goed: voor veel mensen zijn de kassen een vertrouwde en prettige werkomgeving. Voor hen is dit besluit dan ook bijzonder zuur. De directie van Drechtwerk zal zorgen dat er passend alternatief werk gezocht wordt voor deze medewerkers. De operatie gaat zonder gedwongen ontslagen gepaard.

Inmiddels wordt naar een koper voor het complex gezocht. Gedurende 2011 blijft de teelt doorgaan. Vanaf 1 juli 2011 worden de werkzaamheden afgebouwd en zullen de medewerkers op een andere locatie werken.

Er zijn meer maatregelen nodig om Drechtwerk gezond te maken. Zo is dit jaar al begonnen met het sterk reduceren van de personele kosten. Maar ook de omzet moet omhoog. Door nauwer samen te werken met derden wil Drechtwerk meer opbrengsten genereren uit zowel de verkoop van producten en diensten als meer medewerkers te detacheren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.