PKC opent Korfballeague met overwinning op Dos’46

23 november 2010
PKC opent Korfballeague met overwinning op Dos’46

PAPENDRECHT - De kop is eraf voor PKC met de eerste wedstrijd tegen Dos'46, gespeeld zaterdag 21 november 2010. De eerste twee punten zijn binnen en daarmee kan de start van het nieuwe zaalseizoen geslaagd genoemd worden. Of de wedstrijd ook zo geslaagd te noemen was, hangt af van hoe je er naar kijkt. Je kunt zeggen, dat er aanvallend te weinig werd gebracht. Maar beide ploegen verdedigden uitermate fel en goed, waardoor er aanvallend weinig kansen konden worden gecreëerd. Vandaar ook de uiteindelijk lage score: 14-13.

De eerste vijf minuten waren wel doelpuntrijk. Suzanne Struik, weer terug in de Papendrechtse gelederen na lang blessure leed, opende de score met een afstandschot binnen enkele seconden. Dos’46 kon echter steeds weer aansluiten en zo stond er na vijf minuten 3-3 op het scorebord. Daarna kon Dos’46 even op voorsprong komen (3-4), maar nu sloot PKC direct weer aan via de goed spelende Nadieh den Dunnen. De Nijeveners kregen vervolgens steeds meer moeite in de afwerking; de korf werd niet gevonden en er werd veel balverlies geleden door de stugge en goede verdediging van de Papendrechters. Rutger Sijsermans, die de geblesseerde Davor Duronjic verving, speelde een knappe wedstrijd tegen André Kuipers, terwijl Richard Kunst lang Casper Boom op nul wist te houden. Toch profiteerden de Papendrechters niet echt van de matige afwerking van Dos’46. Er werd wel een klein verschil bereikt (8-5), maar verder konden de Papendrechters niet weglopen. Dos’46 dreigde bij 8-7 weer aan te sluiten, maar deze opmars werd door PKC goed opgevangen. Met twee doelpunten op rij, stond er 10-7 op het scorebord bij de rust.

De openingsfase van de tweede helft was volledig voor de Nijeveners: binnen enkele minuten stond het gelijk, waarna Casper Boom voor het eerst de korf wist te vinden: 10-11. De wedstrijd leek op dat moment te gaan kantelen. PKC zette verdedigend nog een tandje bij: de duels werden nog feller en harder, maar de wedstrijd bleef sportief. Scoren werd steeds moeizamer. Het duurde ruim 10 minuten om de tussenstand 12-12 op het scorebord te krijgen.

En toen was het schrikken voor de Papendrechtse aanhang: Suzanne Struik stortte op de grond, grijpend naar haar knie en bleef vervolgens minutenlang met angst op haar gezicht liggen. Uiteindelijk kon zij toch verder, maar Jan de Jager nam geen risico’s en wisselde haar vrij snel voor Saskia Euser.

De slotfase was spannend: Tom Kalkman wist PKC met twee treffers naar 14-12 te schieten. André Kuipers zorgde weer van afstand voor de aansluiting, waarna er uiterst nerveuze laatste minuten ontstonden. De spanning was voelbaar en liep steeds hoger op, waardoor de normaal onverstoorbare Laurens ineens kort voor tijd vanaf de stippositie ging missen. Dos’46 rook haar kans, maar de aanval werd te gehaast opgezet, wat tot nerveus balverlies leidde. Met nog 20 seconden op de klok, kon PKC in de laatste aanval de wedstrijd rustig uitspelen.

Alles bij elkaar een heel knappe prestatie van de jeugdige groen-witte ploeg tegen op voorhand toch een van de topfavorieten voor deze KL editie. Het moet het vertrouwen in eigen kunnen hebben doen groeien. En dat dit nodig is, blijkt wel uit het programma voor de komende 14 dagen, waarin twee confrontaties met de grote topfavorieten wachten: eerst uit naar Koog Zaandijk a.s. zaterdag en daarna midweeks uit naar Blauw Wit in Amsterdam.

Fotograaf: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.