Goed weekend voor de Geul

08 november 2010

PAPENDRECHT - Zaterdag werd in het Papendrechtse zwembad de Hooght de tweede ronde gezwommen in de regionale ZRO competitie. Het doel van de zwemmers van de Geul is om de resterende wedstrijden in de B-competitie te zwemmen en er werd hard gezwommen om dit te bereiken. Maar liefst 21 keer werd er een persoonlijk record verbeterd met als uitschieter Britt Jansen, die op de 100 vrij ruim 4 seconden van haar beste tijd afhaalde. De medailleoogst was ook prima: 10 keer werd er een ereplaats gehaald door een Geuler.
De middag begon goed met een derde plaats voor het meisjesestafetteteam op de 4x50 wissel. Het jongensteam met Tim Muller, Jesse de Win, Thomas Verhoeven en Rob van Leeuwen zwom alle concurrentie op afstand op dezelfde estafette. Tim Muller zette als startzwemmer met 30.83 een clubrecord op de 50 rug op de klokken.

In de categorie jongens junioren 2 haalde Thomas Verhoeven zowel op de 100 wissel als op de 50 rug een derde plaats.
Tim Muller zette in de categorie jongens junioren 4 de winnende tijd neer op de 50 vrij en zijn 25.78 was goed voor het tweede clubrecord van deze middag. Jesse de Win volgde goed met een derde plaats. Op de 100 wissel was er zilver voor Jesse  en brons voor Tim.
In de categorie jongens jeugd pakte Jasper de Win het goud op de 200 wissel. Hij zwom ook nog de 100 vlinder bij de heren en pakte hier een mooie derde plaats. Het goud op deze afstand was voor Wouter de Win. Ivan van Omme zwom naar het brons op de 200 vrij.
De middag werd afgesloten met de 4x50 vrij estafette voor de heren. Wouter de Win, Ivan van Omme, Jasper de Win en Tim Muller wisten deze afstand met overmacht te winnen.

In Leiden werden zondag de districtssprintkampioenschappen gehouden. Per leeftijdscategorie komen hier de 18 snelste zwemmers van Zuid Holland aan de start gemeten over de vier sprintafstanden. Tijdens deze wedstrijd wordt door alle zwemmers een compleet programma afgewerkt waarbij van elke slag de 50 meter wordt gezwommen. De snelste zes zwemmers per categorie zwemmen in de finale nog de 100 wissel. Voor de Geul hadden Bas van Middelkoop, Ben Muller, Max Muller, Sabrina de Graaf, Thomas Verhoeven, Jesse de Win, Tim Muller, Carmen Muilwijk, Jasper de Win en Ivan van Omme zich geplaatst voor deze wedstrijd. Er werden flink wat persoonlijke records gezwommen en Bas van Middelkoop en Ben Muller haalden op de 50 vrij een startbewijs voor het NJK binnen. Ook vielen er twee clubrecords: Jesse de Win pakte het record op de 50 school onder de 14 jaar en Tim Muller pakte hetzelfde record onder de 15 jaar. Na vier afstanden bleken er ook nog vier finaleplaatsen behaald te zijn. Jesse de Win, Tim Muller, Jasper de Win en Ivan van Omme mochten ter afsluiting nog een 100 wissel zwemmen. Jasper de Win pakte hier een mooie derde plaats en Jesse de Win zwom overtuigend naar het zilver. Tim Muller viel met een vierde plaats helaas net buiten de medailles.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.