Gido ten Dolle gaat ruimtelijke economie en arbeidsmarkt stimuleren

08 november 2010

DRECHTSTEDEN - Drs G.A. ten Dolle MPM is benoemd als directeur ruimtelijk-economische strategie en arbeidsmarktbeleid. In die functie wordt de heer Ten Dolle het aanspreekpunt en de stimulator op het vlak van strategie en samenwerking op het gebied van ruimtelijke economie en arbeidsmarkt. Belangrijke dossiers waarop overheid, onderwijs en bedrijfsleven in de Drechtsteden in de afgelopen jaren al krachtig hebben ingezet. De heer Ten Dolle start op 1 februari 2011.

Brede ervaring
De heer Ten Dolle heeft een brede ervaring. Hij studeerde onder meer politicologie en Oost Europese Studies en volgde de Master Opleiding Public Management. Hij startte zijn loopbaan in 1996 bij het Instituut voor Publiek en Politiek. In 1997 begon hij bij het ministerie van Economische Zaken. Twee jaar later maakte hij een overstap naar het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij in drie verschillende functies op sociaal-economisch terrein werkzaam is geweest, zowel in Den Haag als in Brussel. Vanaf begin 2008 heeft hij als coördinator Randstadprovincies leiding gegeven aan de ruimtelijk-economische lobby van de vier Randstadprovincies in Brussel vanuit het Huis van de Nederlandse Provincies. Gido ten Dolle is 36 jaar."

Nieuwe functie
Directeur ruimtelijk-economische strategie en arbeidsmarktbeleid is een nieuw gecreëerde functie. De directeur gaat nauw samenwerken met betrokken bestuurders en collega-directeuren van de gemeente en de regio. De nieuwe directeur versterkt de samenwerking tussen de Drechtsteden en die van Dordrecht en Drechtsteden met provincie, rijk en andere partners voor wat betreft ruimtelijk-economische zaken en het dossier arbeidsmarkt. Arbeidsmarktbeleid is een belangrijk speerpunt uit het coalitieakkoord. Het college wil de werkgelegenheid bevorderen door middel van een vitaal economisch beleid. Daarvoor is het onder meer nodig het ondernemersklimaat te verbeteren en bedrijven te behouden en aan te trekken. Er wordt vooral ingezet op de kansrijke sectoren toerisme, zorg en maritiem.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.