Zorghulpmiddelen Rivas Zorggroep biedt steuntje in de rug tijdens douchen

03 november 2010

PAPENDRECHT - Rivas Zorghulpmiddelen heeft haar assortiment uitgebreid met de zogenoemde Back-Up: een handige steun in de rug voor tijdens het douchen. Dit hulpmiddel helpt mensen met het in en uit de douche stappen en om stabiel te blijven staan tijdens het douchen.

Stabiliteit
'De badkamer is een van de gevaarlijkste plekken in huis', zegt Annie de Groot, hoofd Zorghulpmiddelen bij Rivas. Jaarlijks komen veel mensen ten val, bijvoorbeeld bij het in- en uitstappen of door een natte ondergrond. De gevolgen hiervan kunnen met name bij ouderen ernstig zijn. 'De Back-Up biedt stabiliteit bij het in- en uitstappen, maar ook bij het douchen zelf. Mensen die nog geen gebruik hoeven of willen maken van een douchestoel, kunnen zo staand blijven douchen. De Back-Up geeft hen een veilige steun zodat ze hun evenwicht kunnen bewaren.'

Gemakkelijk te bevestigen
De Back-Up is een ergonomisch vormgegeven asymmetrisch kussen dat door middel van een aluminium bevestigingsplaat eenvoudig aan de muur bevestigd kan worden. 'Mensen kunnen door de steun in hun rug en in hun zij twee handen vrij houden, bijvoorbeeld voor haren wassen of afdrogen', vervolgt De Groot.

Informatie
De Back-Up is verkrijgbaar bij de zorghulpmiddelenwinkels en via www.rivaszorghulpmiddelen.nl voor € 117,95. Voor de openingstijden en locaties van de zorghulpmiddelenwinkels: www.rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.