Trainen voor de Marathon

01 november 2010

PAPENDRECHT - Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat kunnen deelnemers zich voorbereiden op de marathon van Rotterdam. In voorgaande jaren deden vele lopers met veel succes mee aan deze trainingen. In april van dit jaar haalden alle atleten van de trainingsgroep die waren gestart de finish op de Coolsingel! Bovendien sneuvelden vele persoonlijke records. De training omvat een programma van 14 weken met vier tot vijf trainingen per week.

Trainer Willem Zwart over deze training: "Een schema van internet kan bruikbaar zijn maar een gedegen begeleiding is minstens zo belangrijk als een schema. Bij onze training wordt onder meer aandacht geschonken aan de looptechniek, coördinatie, het eten en drinken tijdens de marathon zelf maar ook tijdens de training. Daarnaast moet ik er niet aan denken om een duurloop van ruim 30 km alleen te lopen. In een groep is de mentale ondersteuning erg belangrijk".
Op de website van AV Passat is de uitputtingsslag van Erben Wennemars te zien direct na de finish van de marathon van Amsterdam. Hij geeft daarbij aan dat dit zonder een gedegen voorbereiding niet goed te doen is. Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding belangrijk zijn.

In januari start de training, die ook gevolgd kan worden ter voorbereiding van de voorjaarsmarathons zoals in Rome, Parijs en Madrid. Op vrijdag 12 november wordt in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38) uitgebreid informatie gegeven over deze training. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Voor meer informatie www.avpassaat.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.