Fietsersbond Drechtsteden is gegroeid tot 400 leden

27 oktober 2010

DRECHTSTEDEN - Binnenkort zal het ledenaantal van de Fietsersbond Drechtsteden een omvang van 400 bereiken. De Fietsersbond zal dit 400e lid op gepaste wijze verwelkomen met een bijzonder kado. Na jaren langzaam te zijn gegroeid is sinds begin 2007 het aantal leden snel toegenomen. Daardoor verwachten ze mogelijk al tijdens de komende verlichtingsacties op 30 oktober of 6 november dit 400e  lid. Deze groei is ook landelijk waar te nemen: de laatste jaren is ze overal gegroeid en heeft ze onlangs het 35.000e lid ingeschreven.

De Fietsersbond is een landelijke organisatie met afdelingen op stedelijk en regioniveau. Doelstelling is om het fietsen veiliger, comfortabeler en sneller te maken. Fietsen draagt bij aan duurzame wereld: het is zuiniger in ruimtegebruik en spaart energie. Bovendien is het een heel gezond. Zij wil haar doel ondermeer bereiken door te pleiten voor betere fietsverbindingen en meer stallingen van goede kwaliteit, maar ook door het stimuleren van veilig en correct gedrag in het verkeer van alle, vooral de jongere fietsers.

Ook in de Drechtsteden is een regionale afdeling actief. Om hun doel te bereiken overleggen  ze met de gemeenten en de regio. Zonodig benaderen ze politici om hun standpunten kracht bij te zetten. Ook houden ze acties, zoals rond fietsverlichting en om fietsdiefstal te voorkomen.

Op deze wijze hebben ze de laatste jaren al veel bereikt. Een kleine greep: Bijna in alle gemeenten in de regio worden de rotondes nu uitgevoerd volgens de landelijke richtlijnen. Er is al veel verbeterd in de wachttijden voor verkeerslichten, er zijn veel kleine verbeteringen aan diverse kruispunten aangebracht. In Dordrecht is bijvoorbeeld de fietsbrug over de A16 gerealiseerd. Dankzij de Fietsersbond is het veer Puttershoek/Zwijndrecht in stand gehouden. Op voorstel van de Fietsersbond in Papendrecht is de nieuwe ‘kluifrotonde’ op de kruising van de N3 en Burgemeester Keijzerweg een straks voor fietsers makkelijker te passeren. In het gezondheidsbeleid van Dordrecht heeft de fietser een belangrijke plaats gekregen. En steeds meer basisscholen doen mee aan het programma School op Seef.

Het kan echter nog beter. Ook in de toekomst blijft het nodig om alert te zijn op een goede uitvoering van de gemeentelijke plannen. Hoe meer leden de Fietsersbond heeft, hoe groter de kans is op succes bij de activiteiten die ze uitvoeren. Ook kunnen ze de hulp van nieuwe leden bij hun activiteiten goed gebruiken.

Lid zijn van de Fietsersbond biedt de leden een aantal voordelen, zoals korting bij vele fietsenwinkels en gebruik van de fietsrouteplanner via de website www.fietsersbond.nl.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de Fietsersbond Drechtsteden op drechtsteden@fietserbond.nl of via 078 – 615 9689

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.