Elf geslaagden voor Jonge Hondencursus

25 oktober 2010
Elf geslaagden voor Jonge Hondencursus

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 23 oktober 2010 hebben elf honden met hun baas een certificaat behaald bij de Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP). Zes baasjes met hun pup en vijf baasjes met hun jonge hond werden beoordeeld op wat ze in acht weken geleerd hadden.

In deze acht weken leerde men, dat de hond netjes mee liep met de baas, het staan, het zitten, het af gaan, het commando hier, zelfs het eventjes blijven. De baasjes leerden op een positieve manier de aandacht te krijgen van hun hond, waardoor ze veel meer contact kregen met hun hond.Ook is het belangrijk dat honden goed met elkaar om leren gaan, dat begint dus al in de puppytijd. Ook werd er werd aandacht besteed aan het consequent omgaan met de hond.

Twee baasjes uit deze gehouden cursussen sprongen er toch nog boven uit en dat waren:
Wendy Keijzer met haar Rottweilerpup Bayla en mevr. A. Baan met haar Jonge Keeshond Juno.

De resultaten waren van hen zo goed dat ze beiden een aanmoedigingsprijs kregen van de vereniging om zeker verder te gaan met hun hond. Aan iedere cursist werd ook duidelijk gemaakt dat de puppy en de jonge honden cursus enkel een basis en waar ieder zeker mee door moet gaan in cursus verband of thuis, maar zeker niet moet laten versloffen. Al deze hondjes zijn jong en hebben nog veel te leren in onze maatschappij.

De VVHP laat weten dat de cursus Elementaire Gehoorzaamheid voor januari 2011 het eerste  uur al zo goed als vol zit. Of er ook een tweede uur bij komt is nog niet zeker.
De Elementaire Gehoorzaamheid bestaat uit 15 lesuren van 1 uur, dit zijn 2 uur theorie en 13 praktijk lessen  + het examen. Voor vragen of aanmeldingen kan men contact opnemen met Arja Smit. tel. 06-12389430.
Voor verder informatie over andere trainingen zie www.bezichtig.nu/vvhp

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.