IJsbrand Tukker wint Flyball bekerwedstrijd

25 oktober 2010
IJsbrand Tukker wint Flyball bekerwedstrijd

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft afgelopen zondag met de hondensporters een bekerwedstrijd gehouden van Flyball in de stromende regen. Er namen 18 sporters deel met hun hond.

Verschillende keren moesten de honden de bal  halen over de hordes en met bal tevens weer  over de hordes terug naar de baas. Ze moesten op 2 verschillende Flyball apparaten hun kunsten laten zien.

Iedereen mocht mee doen, ook de nieuwelingen die de combinatie nog niet helemaal begrepen, maar bij de nieuwelingen zat het begin er aan te komen en werden hierop beoordeeld.

Het werd best een spektakel. De snelste tijd en de slechtste tijd vielen af. Bij de apparaten en de tijden die overbleven werd het gemiddelde genomen en zo kwam er een winnaar uit de bus.

Alle honden werden dan ook deze ochtend beloont met een kluif, de prijsuitreiking zelf zal op 31 oktober plaatsvinden omdat twee de groepen aan de wedstrijd deelnamen op verschillende tijden en om de sporters niet te lang te laten wachten is de prijsuitreiking uitgesteld.

Wie er gewonnen heeft zondag is voor iedere hondensporter nog een raadsel, de VVHP-trainsters Lenie B.en Arja S. vinden het dan ook erg leuk dat ieder de einduitslag op Papendrecht.net kan vernemen.

De eerste plaats ging geheel onverwachts voor de baas en trainsters naar IJsbrand Tukker met zijn Labrador Beau, de hond bleek een score van 0.07 sec.over te houden.

De tweede plaats ging naar andries van Eijl met zijn hond Kyra, deze kwam op 0.08 sec. uit.

De derde plaats ging naar Cock van der Worm met zijn Tollertje Ducky zijn gemiddelde kwam uit op 0.09 sec. De volledige uitslag wordt later deze week doorgemaild naar iedere deelgenomen hondensporter.

Buiten deze bekerwedstrijd kunnen de hondensporters certificaten en punten behalen over het gehele jaar. In het voorjaar wordt een certificatenrace gehouden en in het najaar wordt dit gehouden, lage punten kunnen in het najaar opgehaald worden en er worden 3 bekerwedstrijden over het gehele jaar gehouden waarbij er extra punten behaald kunnen worden.Alle hondensporters die mee deden aan de bekerwedstrijd bouwden tevens punten op voor het eind resultaat voor de wisselbeker van de “ Beste hond van 2010”.

Dit wordt op de jaarafsluiting op een speciale manier kenbaar gemaakt.

Voor inlichtingen over de vereniging of over “Sport en Spel”, zie www.bezichtig.nu/vvhp 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.